Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerde hayatı felç etti.

Türkiye'nin en önemli otoyolu olan Ankara-İstanbul arası TEM otoyolu kapandı. Safranbolu’da geçen haftadan beri devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile 120 kişi ile iki vardiya çalışan Safranbolu Belediyesinin, ana arterlerdeki kar temizleme çalışmasında sağladığı başarı ile yol araç trafiğine hiç kapanmadan devam etti.

Safranbolu Belediyesi; yağışın başladığı andan itibaren, 24 saat 2 vardiya halinde ilçenin yol ve kaldırımlarındaki karları temizlemek için yoğun bir çaba harcıyor. Meteoroloji verilerine göre; ilçe son 60 yılın en yoğun kar yağışını aldı. 

Ülke Genelinde Birçok Otoyol Kapanırken Safranbolu'da Ulaşım Devam Etti

Çoğu kentteki sokakların, ilçe ve köy yollarının kapanmasının yanında; birçok ili birbirine bağlayan yollar kapandı, araçlar saatlerce yollarda kaldı. En kritiği ise; Türkiye’nin en büyük otoyolu olup, Asya ile Avrupa kıtalarını bağlama özelliğini taşıyan TEM Otoyolu yaklaşık 1 gün boyunca kapalı kaldı. Ülke genelinde hâl böyleyken, Safranbolu’da ana arterler hiç kapanmadı. Toplu ulaşımın sürdürülebilmesine ve ambulans, itfaiye gibi acil varış sağlaması gereken araçların geçişine öncelik vererek ana arterleri devamlı açık tutan Safranbolu Belediyesi ekipleri, ardından ara sokakları ve kaldırımları temizledi. Böylece, süreç boyunca Safranbolu’da ulaşım devam etti.
 

Editör: Haber Merkezi