Artı Kariyer Kulübü tarafından, Şekerbank A.Ş. Risk Yönetim Uzmanı Alpaslan Menevşe’nin katılımları ile Risk Yönetimi Konferansı düzenlendi.


 

3-(18)Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Üniversitemiz Akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Konferansta Artı Kariyer Kulübü Başkanı Onur Mercan: “Hepiniz hoş geldiniz. Bu sene üçüncü etkinliğimizi yaptık. Sizleri sektördeki insanlarla buluşturuyoruz. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya da yardımları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Şekerbank A.Ş. Risk Yönetim Uzmanı Alpaslan Menevşe konuşmasında: “Böyle güzel tesisi, kampüsü oluşturan gayret eden emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burayı görünce gurur duydum burada olmaktan da gurur duyuyorum şuan. Üniversitede hedefleri yüksek gençler görüyorum davet ettiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Sunumunun içeriğinden bahseden Sayın Menevşe başlıklar olarak; Biz kimiz, Risk Nedir. ISO 31000 Risk Yönetimi, ISO 31000 ile Kurumsal Risk Yönetimi konularına değindi.

2-(21)Şekerbank A.Ş. Risk Yönetim Uzmanı Alpaslan Menevşe yaptığı sunumda: “Risk her adımımızın bir parçasıdır arkadaşlar. Geleceğe adım atarken hedeflerimiz için bir aksiyondur. Mantığı testi kırılmadan önlem almaktır arkadaşlar, önlem alıp doğrusunu yapmak. Diğer bütün standartlar kural tabanlı iken ISO 31000 hepsinden farklıdır. Risk ’in tanım fazlalığı çok bazen de tanımdan kaçınılıyor. Eski görüşe göre risk zarar kayıp, yeni görüşe göre ise hedefler üzerindeki belirsizlik etkisi nötrdür. Aynı zamanda iyileştirme tepkisine göre getiri veya zarar yaratabilen bir kavram. Pozitif ve negatifi birlikte barındırır. ISO 31000 Prensipler- Çerçevesi-Süreci kavramlarından oluşur. Modern ülkeler bugün bunu kamuda bir yönetim aracı olarak kullanmakta. Kanada ve Avustralya zihniyet değişimini yapan bir ülkedir. Neyin doğru hedefe götüreceğini düşünüp bunu uygulamışlar. İyi Uygulamalar rehberidir bu. ISO 31000 riskin sahibini size bulduruyor ve gerisi de çok kolay oluyor. Riskin sahibi kimse fırsatı da o yönetir tehditleri de. Riskin sahibi riski yürütür. Yönetim kurulundan en son çalışana kadar hedefleri belirliyorsunuz. Belirsizlikler belirleniyor ve mesaj tüm kuruma yayılıyor. Doğru işi doğru zaman ve doğru yerde yaptırıyor o prensiplere sizleri uydurarak. Etkin Risk Yönetimi: Üst düzey yönetimin kurumun önemli riskleri hakkında kapsamlı bilgi sahibi olması, Risklerin belirlenen risk kriterleri dâhilinde olduğunun güvence altına alınması ile gerçekleşmekte. İç denetimden beklenen görevler ise Hedeflere ulaşabilecek miyiz? Etkin bir risk yönetimine sahip miyiz? Mevcut performansımız kaynaklarımız yetkinliklerimiz bizi hedeflere ulaştırmaya yetecek mi? IS0 31000 olabileceklere yönelik denetim yapmanızı ister yönetime karar destek aşamasında yardımcı olmayı sağlar arkadaşlar.” diyerek sunumunu sonlandırdı.

Konferansın ardından Sayın Menevşe katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Günün anısına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı Şekerbank A.Ş. Risk Yönetim Uzmanı Alpaslan Menevşe ’ye çiçeklerini takdim ederken: “Geçmişte Alpaslan Bey ben yeni Hoca olduğum zamanlar asistan idi. Stajla ilgili soru soran olan öğrencilerimiz oldu. Staj iş bulmanın % 50 garantisidir. Oryantasyon Toplantılarında 5 görevi yerine getirenin iş bulması çok kolaydır demiştim 5 özelliği sağlayan herkes iş bulabilir. Ben sunumlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi