1-(27)Japonya’da her yıl Fujisoft firmasının düzenlediği All Japan Sumo Robot Tournament 2014 isimli robot turnuvasında son 3 yılın dünya şampiyonu robotunu yenerek adını finale yazdıran ve finalde ‘Sakin’ adlı robotumuzla Dünya İkincisi olan Karabük Üniversitesi Robot Kulübü Ekibi Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen ziyarette Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Robot Kulübümü hocaları Doç. Dr. Raif Bayır, Yrd. Doç. Dr. Ali Uysal, Arş. Gör. Tuncay Soylu ile Robot Kulübü Üyeleri öğrencileri, All Japon Sumo Robot Tournament 2014' de Japonya Şampiyonu aynı zamanda son 3 yılın dünya şampiyonu robotunu yenen ve Dünya İkincisi olan robotu ile katıldı.

Öncelikle hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Hiçbir başarı tesadüfi değildir. 2014 yılı başından bu tarihe kadar ülkemizde yapılan tüm müsabakalara katıldınız. Üniversitemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil ederek, Japonya’da yarışma hakkını kazandınız. Ben rektör olarak sizi birinci olarak görmüştüm ve Japonya’da bu teknolojilerin temellerinin atıldığı yerde 3 yıldır üst üste şampiyon olan Japon robotunu yenerek ülkemize ikinciliği getirmenizden dolayı sizi kutluyorum. Başarılarınızdan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yıllardır süren bir ekip çalışmanız var. Değerli bölüm Başkanımıza ve değerli hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Ben bu başarının burada kalmayacağını ve birinciliği bizim almamız gerektiğini ifade ediyorum. Üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri için kendileri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

6-(8)Robot Kulübü Akademik Danışmanı Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raif Bayır; “ Robot Kulübümüzün bu başarı ile beraber destekleriniz için teşekkür ediyoruz. Planlı ve disiplinli bir çalışma ile bu başarıyı elde ettiler. Başarımızın en büyük gerekçesi bilgi düzeyimizi ve çalışmalarımızı bir disiplin içerisinde sürdürüyor olmamızdır. Japonya’da ki yarışmanın bir farkı da her ülkenin şampiyonlarını özel olarak davet ediliyor olmasıdır bizlerde özel davetli olarak yarışmada yer aldık. Üniversitenin mekaniksel anlamda donanıma sahip olduğunu göstererek üniversal anlamda bizi gururlandırdı ve çok mutlu etti. Dünyanın varolma mücadelesini gösterdiği o platformda üniversitemizi temsil etmek adına biz onur ve gurur duyduk. Üç yıldır yenilemeyen bir robotu taktik olarak hazırlamış olduğu programla karşı robotu ekarte ederek yenmeleri bizi çok onurlandırdı. Robot Kulübü çalışmalarına devam etmektedir. Birçok ülkeden özel davetler alıyoruz azimle çalışıyoruz. Her zaman takdir edilen aranan bir ekip olduk. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Gelecekte de üniversitemizi ve ülkemize de temsil ederek daha büyük başarılara imza atacağız. ”dedi.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi