KBU_2363Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ın ortaklaşa hazırladığı; Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 112 öğrenci ile 21 öğretmenin görev alarak hazırlamış olduğu ve toplam 32 projenin yer aldığı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ Üniversitemizde sergilendi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen serginin açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alparslan Kaplan, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri, Üniversitemiz Dekanları ve Akademik Personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ nın açılış kurdelesini kesmeden fuar hakkında bilgiler veren Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Türkoğlu; “Bugün burada bulunan 32 projeyi gezme, görme ve inceleme imkâna sahip olacaksınız. Çalışmaların sergilenmesi noktasında bizlere ev sahipliği yapan başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Polat, Proje Danışmanımız Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bugün burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar; “Kıymetli zamanlarını ayırarak bize eşlik eden aynı zamanda da böylesine güzel bir mekânı bizlere tahsis eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a çok teşekkür ederim. Projelerin yapım aşamasında emek veren öğretmen ve öğrencilerimize kutluyor. Herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

Üniversitemiz ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yakın bir ilişkinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Bu hafta içerisinde Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İhsan Uluer bana Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bir sergisi olduğunu ve bu sergide çok değişik fikirlerin yer aldığını bunu da üniversitemize davet etmek istediğini belirtti. Ben de kendisine bundan çok mutlu olacağımı ifade ettim. Mili Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerin iş birliği içerisinde olması demek daha üretken bir eğitim sisteminin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Ben Sayın Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Gürpınar ve çalışanlarını bize göstermiş olduğu teveccühten dolayı kutluyorum. Bugün burada ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisine ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen değerli öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek, katkılarınızdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisi açılış kurdelesini kesen; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar birlikte sergiyi gezdiler.

Projelerin yerinde incelenmesinin ardından ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisinin açılışı sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi