Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 85. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 85. Yılı’nda bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi.  

Türkiye sanayileşmesinin öncü kuruluşlarından biri olan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının, Karabük’ün kurulmasına ve şehirleşmesine yaptığı katkıların yanında, ülkemizin sanayileşmesinde de önemli bir yeri vardır. KARDEMİR’in Karabük Üniversitesine yapmış olduğu maddi ve manevi destekler de her zaman takdire şayandır. Örnek gösterilebilecek bir üniversite – sanayi iş birliği kültürü oluşmuştur. 1937 yılında Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasında ve şehrin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Karabük’ü Karabük yapan tüm değerli büyüklerimizi saygıyla anıyor, Karabük’ün 85. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi