Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, üniversitenin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Polat, mesajında, 29 Mayıs 2007'de kurulan üniversitenin, geleceğin mesleklerine uygun kaliteli eğitim misyonu ve uluslararasılaşmada lider üniversite olma yolu vizyonuyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü bildirdi.

Donanımlı, özverili, gayretli, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bilgi ve yeteneklere sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmenin, üniversitenin en temel gayesi olduğunu vurgulayan Polat, "Öğrencilerimizin mezunu olduklarında gurur duyulan bir üniversite olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Yükseköğretim Kurulunun stratejisiyle KBÜ, Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası öğrenciler için merkez olma vizyonunda başı çekiyor. Öğrencilerimiz için dünyayı kampüse taşıyarak çok kültürlü ortamda kaliteli eğitim imkanı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Polat, 3 yıldır dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bu sene dünyadaki en iyi genç üniversiteler arasında Türkiye'de ilk 2'de, en iyi Asya üniversiteleri arasında Türkiye'de ilk 7'de, en iyi gelişmekte olan üniversiteler arasında Türkiye'de ilk 10'da yer alarak bu başarılarla ülkemizde ve uluslararası arenada söz sahibi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 97 ülkeden 12 bini aşkın uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran ve Türkiye'de en fazla uluslararası öğrenciye sahip olan üniversite konumunda bulunuyoruz."

Editör: Haber Merkezi