Üniversitemiz Edebiyat Kulübü’nün organizasyonluğunda ‘Edebiyat Değirmeninden Şiirler İle Şiir Dinletisi’ Üniversitemizde gerçekleştirildi.


 

10-(2)Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Şiir Dinletisi’ ne; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Üniversite öğrencilerimizin tek tek sahneye çıkarak, şiirlerini müzik eşliğinde seslendirmesiyle başlayan Şiir Dinletisi’ nin ilk şiirini; Üniversitemiz Öğrencisi Özkan Şimşek, Ünlü Şairimiz Cemal Süreya’ nın ‘Siz Saatleri’ adlı şiiri ile gerçekleştirdi.

Değerli Şairlerimiz Sezai Karakoç’tan Ümit Yaşar Oğuzcan’a, Mehmet Çoşkundeniz’ den Nazım Hikmet Ran’a kadar ve birçok Ünlü Şairimizin şiirlerini seslendirerek şiirin kalbine yolculuk yapan öğrencilerimiz; gerçekleştirdikleri şiir dinletisi ile şiir severlere duygu dolu anlar yaşattı.

‘Edebiyat Değirmeninden Şiirler İle Şiir Dinletisi’ programının sonunda; Şiir okuyan öğrencilerimiz adına Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Edebiyat Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Türkan Gözütok’a plaketlerini takdim eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş; “Rektör Yardımcısı olarak başladığım yeni görevimde ilk kez plaket takdim ediyorum, bu yüzden çok heyecanlıyım. Bu güzel etkinlik için Siz Değerli Hocalarımı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

 
20Plaketini alan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türkan Gözütok; “Edebiyat Fakültemizin Değerli Hocası yeni görevi ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş ilk kez protokole katıldılar, elinden ilk plaketi almakta bizlere nasip oldu bu yüzden çok mutluyum. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz. Bizlere bu güzel çalışma ortamını sağladığı için başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, bizlerden desteğini esirgemeyen bütün öğretmen ve öğrencilerimize, müzik kulübü öğrencilerine ve sahne şefimize katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 
Konuşmaların ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı’nın günün anısına şiir okuyan arkadaşlarımıza çiçeklerini takdim etmesiyle ‘Edebiyat Değirmeninden Şiirler İle Şiir Dinletisi’ sona erdi.

Editör: Haber Merkezi