Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Futboltenisi Platformu (FİFTA) ve Karabük Futbol Tenisi Kulübü işbirliği ile organize eden ‘Üniversitelerarası Futboltenisi Turnuvası’ başladı.


 

3-(1)Üniversitemiz M.Gökşen Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Turnuvanın Açılış Seremonisine Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Türkiye Futbol Tenisi Platformu (FİFTA) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım, Karabük Futboltenisi Kulübü Başkanı Çetin Özbek ve öğrencilerimiz katıldı.

Turnuvaya katılan takımların teker teker sahaya çağrılması, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşalrı ve Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile ‘Üniversitelerarası Futboltenisi Turnuvası’ açılış seremonisi başladı.
Açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Tenisi Platformu (FİFTA) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım; “100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan futboltenisi 80 yıldır oynanmaktadır ve Biz Türkiye Futboltenisi Platformu olarak yaklaşık olarak 17 yıldır tohumunu attık, yeşerttik ve bugünlere getirdik. Yapabileceğiniz en ahlaki, en fair play sporu seçtiğinizi söylemek istiyorum. Sanırım bu kadar güzel, bu kadar tahammülsüz spor yoktur diye düşünüyorum. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bizlere böyle bir imkan sundukları için Türkiye Futboltenisi Platformu ve Başkanımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’de çok fazla bilinmeyen futboltenisini gönülden destekledikleri için sporculara teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Futbol tenisinin bundan sonra kitlelerce seyredilen ve oynan bir spor dalı olmasını temenni ediyorum. Biz Karabük Üniversitesi olarak spor müsabakalarının merkezi olmak istiyoruz. Bu amaçla da 25 bin kişilik, içerisinde kulüp odaları, derslikler, soyunma odları, spor salonları, kantin ve kafeteryaları olan bir stadyum inşa ettik. Ben inanıyorum ki müsabakalar için bundan sonra sık sık Üniversitemize geleceksiniz. Katılımlarınızdan dolayı siz değerli sporcularımıza ve katkılarından dolayı da değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Başarılı bir turnuva diliyorum.” dedi.

Karabük Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Piri Reis Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bayan ve erkek futboltenisi takımlarının katıldığı turnuva, İstanbul Piri Reis ve Akdeniz Üniversitesi Bayan ve Erkek Takımlarının arasındaki karşılaşma ile başladı.

İki gün sürecek olan turnuvanın ödül töreni 8 Mayıs 2014’te Üniversitemiz M.Gökşen Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecektir.