Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 1. Sınıf Spor Kulübü Atıcılık Branşı Federasyon Kupası Şampiyonası’nda Genç Bayanlar Türkiye 2. Olan Öğrencimiz Rümeysa Kaynar, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ ı makamında ziyaret etti.


 

KBU_923025-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Konya’da düzenlenen Federasyon Kupası Şampiyonası’nda Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 1. Sınıf Spor Kulübü atıcısı öğrencimiz Rümeysa Kaynar’ın Federasyon Kupası Şampiyonasında yer almasıyla Üniversitemizin ismi artık Türkiye Atıcılık Federasyonu’nda da yer almaktadır.

Türkiye 2.lik sevincini paylaşmak üzere Rektörümüzü ziyaret eden öğrencimiz Rümeysa Kaynar; “ Öncelikle yarışmadan önce çalışma anından yarışma anına kadar verdiği tüm desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 19-20 Nisan 2104 tarihlerinde Manisa’da düzenlenen mesir şenliklerinde Mesir kupasında da 1. olurken, Atıcılık Branşı Federasyon Kupası Şampiyonası’nda Genç Bayanlar Kategorisi’nde 1.’liği bir puanla kaybederek Türkiye 2. oldum. Bundan sonraki hedefim Türkiye 1. olmakla ve 2016 RİO ve 2020 TOKYO Olimpiyatları’nda ülkemi ve Üniversitemi en iyi şekilde temsil etmek.” dedi.

Öğrencimizin Rümeysa Kaynar’a başarısından dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Gerçekten öğrencimizin başarısı ile gurur duyuyorum. Öyle ki Karabük’te Atıcılık Branşı ile ilgilenen sporcularımız yoktu ancak Rümeysa’nın bu başarısı ile birlikte artık Karabük’te Atıcılık Sporu ile ilgilenen bir sporcumuz oldu ve bu sporun giderek de çoğalacağı inancındayım. Rümeysa hem Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi olup hem de sportif etkinlikler gerçekleştiren ve başarıyı yakalayan bir öğrencimiz. Karabük Üniversitesi, öğrenci inisiyatifinin ön planda olduğu bir üniversitedir. Bu bağlamda öğrencilerimiz için her türlü fedakârlığı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz, öğrencilerimiz bizlere ailelerinden birer emanettir, bizlere düşen en büyük görev ise onları kaliteli bir eğitimin yanında sosyal alanlarda da yetiştirerek onları hayatta bir adım daha ileriye taşımaktır. Her zaman söylediğimiz gibi biz Karabük Üniversitesi olarak sporun her dalında yer almakta, spora ve sporcuya büyük önem vererek bu alanda büyük yatırımlar yapmaktayız. Öğrencimiz Milli Takım aday kadroda yer almaktadır. Milli Takım aday kadroda yer alan öğrencimizi tekrar tebrik ederek; 2016 RİO, 2020 TOKYO Olimpiyatlarında kendisine başarılar diliyorum.” dedi.