3.-(5)13-14-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleşen 8. Uluslararası Meb Robot Yarışması’nda, 2 kategoride kazanmış oldukları 1’inciliklerinden dolayı Robot Kulübü Üyeleri Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Robot Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır ile birlikte başarılarını paylaşmak ve ödüllerini Soma’ya göndermek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Yarışma hakkında Rektörümüze bilgi veren Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Robot Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır; “2013 yılında Kültür Başkenti seçildiği için Eskişehir’de 13-14-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında 19 üniversite ve 92 lisenin katılımı ile gerçekleşen 8. Uluslararası Meb Robot Yarışması’nda Üniversitemiz Robot Kulübü 2 kategoride, 2 birincilik elde etmiştir. Yarışmada, Uluslararası sumo robot turnuvası dünya şampiyonasında 2’nci olan sumo robotu eleyerek 1’inci olan Hırçın adlı robotumuz 26. All Japan Sumo Robot Tournament Dünya Şampiyonluğu Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecektir.Bu yarışma esnasında Soma’da maden kazası meydana geldi ve çok üzüldük. Bu kazanmış olduğumuz ödüller Soma'da şehit olan aile ve yakınlarına göndermek istiyoruz.” dedi.

 

1.-(9)“Hepinizi kutluyorum.” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ; “Üniversitemizin kurulduğu günden bugüne kadar Robot Kulübümüze Danışmanlık yapmanızdan ve öğrencilerimize vizyon aşılamanızdan dolayı başta değerli Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Raif Bayır hocamız olmak üzere, bilgi ve becerilerini esirgemeyerek eğitmenliği üstlenen değerli hocalarımıza, hem kulüplerine hem de Üniversitelerine sahip çıkarak, titiz bir disiplin çalışması ile üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmenizden dolayı Kulüp Başkanı ile değerli kulüp üyelerini kutluyorum. Her güne yeni bir teknoloji ile uyandığımız bugünlerde zirvede kalmak mümkün değil ancak, Karabük Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu güne teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, bununla birlikte sizler kendinizi sürekli yenileyerek her yıl bizleri Karabük Üniversitesi olarak başarıdan başarıya taşıyorsunuz. Uluslararası Meb Robot Yarışması’nda kazandığınız iki 1’incilikten ve Hırçın adlı robotumuzun Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olmasından dolayıda sizleri kutluyorum. Her şeyden önemlisi de almış olduğunuz ödülü elim bir kaza neticesinde vermiş olduğumuz şehitlerimiz ve şehitlerimizin yakınlarına takdim etmenizden dolayı sizleri kutluyor, alnınızdan öpüyorum. Bugün birleşme, dayanışma zamanıdır. Bu birleşme, dayanışma gününde en güzel örneği de Karabük Üniversitesi’nde sizlerin sergilemiş olmanızdan dolayı gerçekten gurur ve onur duydum. Ülkemizin geleceğinin sizlerle çok parlak olduğunu görüyorum. Hem başarınızdan hem de almış olduğunuz ödülü birliğin ve beraberliğin mesajı olarak Soma’ya göndermiş olmanızdan dolayı kutluyorum.” dedi.

Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi