KBU_9970Üniversitemiz Bilimtey Kulübü Tarafından organize edilen “5. Uluslararası Bilim Günleri” kapsamında konferans vermek üzere Üniversitemize gelen, Türkiye’de yapmış olduğu ilk yüz nakli ile dünyanın konuştuğu profesör, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan’ın eşliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette kendilerini üniversitemizde görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Sizin gibi tıp alanında ülkemiz adına önemli işler başarmış bir profesörü Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Biz Türkiye’nin 7. Tercih edilen üniversitesiyiz. 322 bin 922 öğrenci bizi tercih etti. Türkiye’de olmayan bölümlere sahip olan Üniversitemizde bugün Türkiye’nin tek Tıp Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Aktüerya ve Risk Analizi Bölümleri Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bünyemizde yer almaktadır. Sizlerin tıp alanında yapmış olduğu başarılar artık tüm dünya tarafından tescil edildi. Hepimizin bildiği gibi sizlerin kullandığı tibbi cihazların büyük bir kısmını ithal etmekteyiz. Sonuçta Türkiye mühendisliğin geliştiği bir ülke bizde tıpı mühendisliğin içine katarak Tıp Mühendisliğini açtık. Çünkü sorunu bilen hangi alanlarda nelerin eksik olduğunu bilen sizlersiniz. Öğrencilerimiz bir tıp doktoru kadar anatomi ve fizyoloji bilecekler. Mühendislerle doktorlarımız ortak bir dil kullanarak birlikte tıbbi cihazların üretimini sağlayacaklar ve böylelikle ülkemizin bu alandaki cari açığının kapanacağına inanmaktayız.” diyerek üniversitemiz ve Karabük hakkında kısa bilgiler verdi.

Rektörümüze nazik davetlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Ömer Özkan; “Gerçekten yedi yıllık bir üniversite olmanıza rağmen güzel işler başarmışsınız. Özellikle Tıp Mühendisliği Bölümü ile gerçekten bizim alanımıza büyük bir hizmet sağlanmış olacak. Çünkü ameliyatları kolaylaştıracak alternatif cihazlara ihtiyaç duyuyorsunuz.  Ama her şeyden önemlisi bir işi severek içten yapmak en önemli şeydir başarı da buna bağlı olarak gelmektedir. Ben öğrencilerimize sürekli bunu söylüyorum.” dedi.

Nezaket ziyareti iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi