1.İnovasyon Ödülleri Proje Yarışmasından Üniversitemize İki Ödül


 

2-(32)Zonguldak'ta gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 11. Kalkınma Kurulu Toplantısında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR81 Düzey 2 Bölgesinde ilk defa organize edilen 1.inovasyon Ödülleri proje yarışması kapsamında Üniversitemize iki ödül birden verildi.

Kamuda inovasyon kapsamında Üniversitemizin Web Destekli Yabancı Dil Eğitimi projesi 1.liködülü alırken, Üniversitemiz adına ödülü Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a Bartın Üniversitesi Rektörü ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan takdim etti.

Proje hakkında bilgi everen Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Türkiye’de en büyük hazırlık sınıfı Karabük Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Bugün itibari ile 9 bin 500 öğrenci üniversitemizde İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Bilinenlerden farklı olarak web tabanlı yabancı dil eğitim sistemini geliştirdik. Öğrencilerimiz şifreleri ile girdikleri web destekli eğitimlerde düzenli olarak quiz olmakta, ödev yapmakta, ders takibini ve ders tekrarını yapmaktadır. Öğrencilerimizin bir dönem içerisinde okuyabilmesi için sisteme 100 online kitap yüklenmiştir. Öğrencilerimizin haftalık 15 saatlik ödevleri, görsel ve işitsel egzersizleri var. Sonuçlar da raporlanmaktadır. 400 öğretim elemanı ile gerçekleştireceğimiz eğitimi bugün 180 eğitim elemanı ile gerçekleştiriyoruz. Hep burada anlatmaya çalıştığımız nitelikli eleman olmadan hiçbir inovasyon hiçbir rekabeti gerçekleştirme şansımız yok. Biz müstemleke ülkesi değiliz Karamanoğlu Mehmet Bey’in dediği gibi -Divanda dergâhta Türkçeden gayri dil kullanılamaya- bunun biz sıkı takipçisiyiz. Fermanda İngilizce öğrenmeyin gibi bir anlam çıkmıyor. Biz bu fermanı sakın ikinci bir dil öğrenmeyin, ülkeyi rekabet edilebilir konuma getirmeyin şeklinde yorumluyoruz. Bu ödülün takdim edilmesinde emeği gecen herkese şükranlarımı arz ediyorum, çalışma arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Demir Çelik Enstitüsü Malzeme Araştırma Geliştirme Merkezi Projesi ise Mansiyon Ödülü alırken, Üniversitemiz adına ödülü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı takdim etti.

3-(26)Konukları selamlayarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı: “Karabük demir çelikle gelişmiş bir ildir. Demir Çelik kültürünün en yoğun olduğu ildir. Üniversitemizin kurulması ile birlikte görevimiz bu kültürü geliştirmek idi. Rektörümüzün talimatları ile birlikte üniversitemizde demir çelik üzerine bir ARGE merkezi kurmayı planladık. Biz bu merkezi kurarken özel sektörlerde olduğu gibi o kadar kolay olmadı. İlk eleştiri yeni kurulan bir üniversite bu merkezi yönetemez, geliştiremez oldu. Şu anda bu ARGE merkezi Türkiye’de örnek gösterilen bir merkez oldu. Bu merkezin dört tane amacı vardır: 1. si ulusal ve uluslararası ilgili sektörde akredite ve uluslararası bir laboratuvar olmak. 2. Görevi demir çelik sektöründe ürün kalitesini geliştirmek 3. sü yeni ürünler geliştirmek. En önemli görevi ise bu sektörde vasıflı işgücü yetiştirmek. Bunu sertifika ve lisansüstü programlarla uygulamak. İlgili sivil toplum kuruluşları ve kurumların aktif görev alması gerekiyor. Bu nedenle Türkiye’de ilk defa danışma kurulunu biz ilgi sivil toplum örgütleri ilgili sanayi kuruluşları ve bu alanda çalışma yapan bilim adamlarından oluşturduk. Böylelikle ilgili sanayi kuruluşları bilim adamları ve sivil toplum kuruluşları çok güçlü bir iş birliğimiz var. İki yılda bir de uluslararası Demir Çelik Sempozyumu düzenliyoruz. 1-3 Nisan tarihlerinde 3. sü de yapılacaktır. Bu merkezin kurulmasın da bize en büyük desteği veren Demir Çelik Fabrikasıdır. Kamu kuruluşları ve bizlerden daha büyük destekler sağladılar. Bu ödülü ekibimizle birlikte 50 kişilik bir araştırma grubu ile alıyoruz. Çok teşekkür ederim saygılarımla.” dedi.

Ödül Töreni toplu çekilen fotoğraf ile son buldu.