Karabük Türk Müziği Topluluğu Derneği tarafından Sadık Hüner’in Şefliğinde Üniversitemizde Türk Halk Müziği Konseri gerçekleştirildi.


13-(1)Üniversitemiz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleşen Karabük Türk Müziği Topluluğu’nun Konseri’ ne Garnizon Komutanı Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Üniversitemiz Genel Sekreteri Av. Yaşar Alpay ve Türk Sineması’nın usta ismi Sinema Sanatçısı Metin Akpınar, Bartın Musiki Cemiyeti’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, Arjantin ve İspanya’dan misafirlerin de yer aldığı konsere Türk Halk Müziği'ne gönül verenler ve Karabük Halkı da katıldı.

Konser öncesi açılış konuşmalarında, Koroya ev sahipliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve Üniversitemiz yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan, Karabük Türk Müziği Topluluğu Derneği Başkanı ve Program Sunucusu Hürmet Özdemir; “Hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin amatör bir ruhla Türk Sanat Musikimize sahip çıkıp, onun güzel eserlerini sizlerle paylaşmaya çalışan topluluğumuz için en büyük ödül beğenilerinizi ve alkışlarınızı alabilmektir. Karabük Türk Müziği Topluluğu ve Derneğin kuruluşunda emeği geçenleri, geçmişten bugüne kadar koro ses ve saz üyelerine, farklı dönemlerdeki koro şeflerimiz Ahmet Akgün, Nursel Vural, Yurdaer Uysal Mustafa Uzuner ve Hasan Hacısüleymanoğlu’na teşekkürlerimizi sunarken ebediyete intikal eden üyelerimizi de rahmetle anıyoruz.” dedi.

Koroyu tek tek tanıttıktan sonra su gibi akıp geçen konser seyircilerle buluştu.

19İki bölümden oluşan koro şefliğini Müzik Öğretmeni Sadık Hüner’in yaptığı muhteşem konserde zaman zaman dinleyiciler de alkış ile tempo tutarak şarkılara eşlik etti.

Konserin sonunda Karabük Türk Halk Topluluğu Derneği Başkanı Hürmet Özdemir, Oyuncu Metin Akpınar’a çiçek takdiminde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi