5-8 Mayıs 2014 Tarihleri arasında Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ ilk gün konferansları ile öğrencilerimizi bilimsel bir ziyafet yaşattılar.

 
10-(1)Üniversitemiz Bilimtey Bilim Kulübü tarafından organize edilen ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ açılış seramonisinin ardından çeşitli konferanslarla devam etti.

Üniversitemiz Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Bilim Günlerine, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ve Öğrencilerimiz katıldı.
İlk konferansı Psikolog ve Eğitimci Kutay Ürkmen ‘Gülümsemenin Büyüsü’ konulu sunumu ile gerçekleştirdi. Bir yılda 15 bin kişiye gülmeyi öğrettiğini belirten Kutay Ürkmen; “bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. San bir yıl içerisinde 20 bin kurumla gülme eğitimlerini paylaştım. Olaylara birazcık mizah gözü ile baktığımızda dünya daha güzel bir hale geliyor. Eğer yüzünüzde gülümseme varsa beyninize olumsuz, negatif bir şey gelmez. İletişimin benden dili, %62’si, ses tonun %30’u ve kelimenin %8’i etkilidir.” dedi. Gülümsemenin ve gülmenin gündelik hayattaki önemi ve kazandırdıklarına değinen Psikolog ve Eğitimci Kutay Ürkmen, etkili iletişim kurma yolları, iletişime gülümseyerek başlamanın pozitif yanları, ön yargıların insan hayatı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sayın Ürkmen’e sunumlarının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal sunumlarından dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdiminde bulundu.

‘Bilimin Evrenselliği’ konulu konferansını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni; “Karabük Üniversitesi ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal bizim için çok değerli çünkü Sayın Rektörümüz şuan içinde bulunduğumuz salonun adını babam Hamit Çepni’nin adını verdi. Kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum. Bilimin ilerlemesi için idealist, araştırmayı seven, merak eden insanlar gerekiyor.” diyerek Bilimin Tanımı, Teknolojinin Tanımı, Bilim Ve Teknoloji Arasındaki Fark, Bilimsel Bilginin Özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Sunumlarının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Prof. Dr. Elif Çepni’ye sunumlarından dolayı teşekkür ederek kendilerine plaketlerini takdim etti.

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Tolun, ‘Genetik Son İnsan Genetiği Bulguları ve Evrime Katkıları’ konu konferansını gerçekleştirdi. Kısa zamanda büyük bir yol kat eden bir üniversitede olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslı Tolun; “Böyle bilgiye hevesli öğrenciler arasında olmak beni gerçekten çok mutlu ediyor. Genetik zekanın genetik temele dayandığı, sosyal zekanın ise öğrenme ile gerçekleştiği görülmektedir.” diyerek sunumlarına başladı. Sayın Tolun sunumlarında; Genetik Nedir, Nasıl Anlarız, Gen Nedir, Genetik Bilginin Akışı, Kalıtım İlkeleri, Gen Kusuru Kalıtımı, Başka Dirençlilik, Başka Seçilim, Seçilim Olmazsa, Neandertaldan Ne Almışız, Kalıtım Şekilleri, Genetiğin Yararları, Myostatin Geni Mutasyonu, Waardenburg Sendromu, Davranış Geneteği, Gelecek Senaryoları, Anadolu Genetiği, İnsanda Genetik Araştırma konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumların sonunda Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan günün anısına, teşekkür ederek kendilerine plaketlerini takdim etti

Tiyatro Sanatçısı ve Sinema Yönetmeni Selim Gürata, ‘Tiyatro ve Tiyatro’da Eğitim’ konulu konferansında; Tiyatro, tragedya, komedya, bilim, sanat, oyunculuk gibi konular hakkında farklı bakış açılarını katılımcılara sundu.

9-(1)Katılımcılara verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan günün anısına, kendilerine plaketlerini takdim etti

‘5. Uluslararası Bilim Günleri’nin ilk gününde son olarak Asst. Prof. Dimitris Kechrakos; Deneyciler, Teoriciler, Bilgisayar Teknolojileri, Nano Teknoloji, Bilgisayar Simülatörleri gibi konulara değindi.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Asst. Prof. Dimitris Kechrakos’a Üniversitemize gelerek katılımcılara verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür etti ve plaketlerini sundu.

Dört gün sürecek olan ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ çeşitli etkinlikler devam edecektir. Ayrıca ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’nde 15 konferans ve üzeri programa katılan katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir.

 

Editör: Haber Merkezi