Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Kano Federasyonu ortaklığında Üniversitemiz Demir Çelik Kampüsü Araç Çayı Göleti´nde dün başlayan ve İlimiz Karabük’te ikincisini düzenlediğimiz Durgun Su Kano Hız Yarışları sona erdi.


 

8.İki gün süren 12 kulüpten 100 sporcunun katıldığı; Durgun Su Kano Hız Yarışları’nın K-1, K-2, K-2 mix ve C-1 500 m ve 200 m eleme, yarı final ve final yarışları ile Kano Yarışları sona erdi.
Üniversitemiz yeni köprü altında Araç Çayı’nda gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Nejat Koçar, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Üniversitemiz Akademik Personel ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Bugün burada Karabük’te durgun su sporu olan kano yarışlarını başlatmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay: “Federasyon faaliyetleri programının içine aldığı bahar kupası yarışlarının Karabük Üniversitesi’nde olmasından dolayı çok mutlu olduk. Bu yarışlar Kano Sporlarının tanıtılması ve ilginin artması için çok önemsiyoruz. Ben başta Sayın Rektörüm olmak üzere, Karabük Üniversitesi çalışanlarına ve emeği geçen herkese göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İki gündür süren kano yarışları üniversitemiz ve şehrimiz için çok farklı anlam ifade ettiğini belirten Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal: “ Karabük Üniversitesi hayatın her alanında olduğu gibi sportif faaliyetlerin her alanında yer alıyor. Üniversiteler şehrin lokomotifleri, evrene açılan pencereleridir. Bizler bu hafta sonunda çok güzel bir anı yaşadık. Su Sporlarını sadece deniz olan yerlerde değil, her yerde yaygınlaşmasını istiyoruz. Bunun en güzel örneğini de bugün gerçekleşen, Karabük Üniversitesi’nin içerisinden geçen Araç Çayı’nda Durgun Su Kano Hız Yarışları olmasıdır. İki gün gerçekleşen bu yarış programına Samsun, Adana, Eskişehir, Karabük dahil olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar yer aldılar. Karabük Üniversitesi’nde kano yarışlarının yapılabileceğini gösterdiğiniz için bütün sporcularımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

 

2.-(3)Konuşmaların ardından; Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a plaket takdim ederken, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal da Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay’a, Federasyon Genel Sekreteri Erol Batı’ ya, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer’e ve Federasyon Merkezi Akın Kurulu Başkanı Beyhan Yunak’a hediyelerini takdim etti.
Plaket takdiminden sonra, Final yarışmaları sonucunda kategorisinde ilk üçe giren sporculara madalya takdim edilirken, genel sıralamada Büyükler Kategorisinde; 3.Odunpazarı Gençlik Spor Kulübü’ne, 2. Sakarya Gençlik Merkezi’ne, 1.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne ve Gençler Kategorisinde; 3. Tuzla Deniz Yıldızı, 2. 222 Gençlik Spor Kulübü’ne, 1.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne Kupaları, Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal ve Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay takdim etti.

İki gün süren ‘Durgun Su Kano Sürat Yarışları’ etkinliği toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi