Kompozisyon Yarışmasında Üçüncü Olan Öğrencimizden Rektörümüze Ziyaret


 

2-(13)Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Birlik Vakfı Ankara Şubesi tarafından yapılan "Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Tasvîri" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Burhan Onuk Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’na bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin katıldığı "Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Tasvîri" konulu kompozisyon yarışmasında, Türkiye'nin seçkin akademisyenlerinden oluşan jürileri tarafından belirlenen yüzlerce eser arasından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Burhan Onuk ‘Asım’ın Nesli’ adlı kompozisyonu ile 3.olarak 5 000 TL’lik para ödülün sahibi oldu.

4 Haziran 2014 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu Genel Merkezi’nde yapılan ödül töreninde dereceye giren öğrencimize ödülünü KYK Yönetim Kurulu Başkanı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

Öğrencimiz Burhan Onuk, ödül töreni sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Öğrencilerimizin başarıları her zaman bizleri gururlandırmaktadır fakat kompozisyon konusu Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Tasvîri olunca öğrencimizin bu konuda başarı göstermek beni daha da gururlandırdı, mutlu etti. Tarihimizde özellikle Çanakkale Savaşlarında yaşanan kayıplar, Türk Milletine çok pahalıya mal olmuş, en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde Türk Milleti binlerce okumuş aydın evladını bu savaş sonucunda kaybetmiş, bunun acılarını ve olumsuzluklarını yıllarca üzerinden atamamıştır. Çünkü bu savaşta verilen binlerce şehit, yaralı ve hasta aslında ülkeyi kalkındıracak fertlerin de kaybı anlamına geldiğinden, Milli Mücadele sonrası ülkeyi kalkındıracak bu kadroların eksikliği daima hissedilmiştir. Eğer o savaşta o yiğitler göğüs gerip o kurşunlara yüreklerinden kocaman surlar örmeselerdi, bugün bizler bu topraklarda yer alamazdık bu yüzden Türk Milleti’nin Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Öğrencilerimizde tarihimizi anlatarak, bizlere bu ecdadın nesli olduğunu, tarihine sahip çıktığını göstermektedir. Ben tekrardan öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Öğrencimiz Burhan Onuk’a hediyelerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi