2-(6)Üniversitemiz Ebru Topluluğu organizasyonluğunda Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu’nun katılımları ile ‘ Ebru Söyleşisi ve Ebru Sergisi’ üniversitemizde gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu ve beraberindekiler Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç eşliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; kendilerinin davet edilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu; “Bizi çok güzel ve modern bir kampüs karşıladı. Gerek Karabük Üniversitesi gerek Safranbolu olsun gerçekten çok güzel ve etkileyici yerler. Üniversite hakkında bilgiler aldık ve çok kısa zamanda çok güzel işler yapılmış. Emin ki sizlerin katkısı çok büyüktür. Emekleriniz için size ve ekibinize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Öncelikle hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bazı fidanlar bazı coğrafyalarda çabuk tutar. Karabük’te de eğitim fidanı çok çabuk tuttu ve hatta kök salmaya başladı. Karabük gerçekten eğitimi, bilimi seven bir şehir ve Karabük halkı Karabük Üniversitesi’ni benimseyip büyümesi için ellerinden geleni yaptılar ve yapmaya da devam etmektedirler.” dedi.

Ziyaretin sonunda Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a kendi yapmış olduğu ebru çalışmasını hediye etti.

Kısa süren ziyaretin ardından, Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu ve beraberindekiler söyleşinin yapılacağı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’na geçtiler.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş ve Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ın da katıldığı söyleşiye; Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile Öğrencilerimiz katıldı.

Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu’nun özgeçmişinin okunması ile başlayan söyleşide, Ebru Sanatının çok değerli ve saygı duyulması gereken bir sanat olduğunu vurgulayan Alparslan Babaoğlu sunumunda; Ebru Sanatının Tarihi, Geleneksel Japan Ebruları, Hatip Ebruları, Hezarfen Edhem Efendi, Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman’ın Ebru Sanatındaki yerleri, katkıları ve Ebru Eserlerinden örnekler, Alparslan Babaoğlu’nun Mustafa Düzgünman’dan öğrendikleri, Ebru Teknikleri, Kullanılan Malzemeler, Terminolojisi hakkında bilgiler verirken, Geleneğe Bağlı Kanılmış Çağdaş Ebru Örnekleri ve Gelenek Dışı Çağdaş Ebru Örneklerini gösterdi.

4-(2)Sayın Babaoğlu’nun katılımcıların sorularını cevaplandırması ile söyleşi sona erdi.

Söyleşi sonrası Teknoloji Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen ‘Ebru Sergisi’ açılışına geçilerek; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Alparslan Babaoğlu’nun hep birlikte kurdeleyi kesmeleri ile birlikte sergi açılışı gerçekleştirildi.
Serginin gezilmesinin ardından Ebru Sanatçısı Alparslan Babaoğlu tarafından gerçekleştirilen canlı Ebru Performansı ile etkinlik sona erdi.

Editör: Haber Merkezi