Üniversitemiz Bilimtey Bilim Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yılda 5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında 5.si gerçekleştirilen ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ başladı.


 

KBU_0004Dört gün boyunca alanlarında uzman bir birinden değerli katılımcılar ile gerçekleştirilecek olan ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ Mikro Art Sanatçımız Hasan Kale ‘nin Mikro Art Sergisi ve Üniversitemiz Sinema ve Fotoğrafçılık Kulübünün Sergi açılışlarının yapılması ile başladı.

Merkezi Derslik Hamit Çepni Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen Sergi açılışına Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ için gelen bir birinden değerli misafirlerimiz, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “5. Uluslararası Bilim Günleri için öğrencilerimiz gerçekten çok olağan üstü bir çalışma gösterdiler. Eğer siz değerli katılımcılarda uygun görseniz ben sergilerin açılışını öğrencilerimizin kendileri yapsın istiyorum.” diyerek kurdeleyi Üniversitemiz Bilimtey Kulübü öğrenicileri ve Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Prof. Dr. Ömer Özkan, Mikro Art Sanatçısı Hasan Kale ve Tiyatro Sanatçımız Selim Gürata birlikte keserek sergilerin açılışını gerçekleştirdiler. Sergilerin eserlerinin tek tek gezilmesinin ardından ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’nin açılışı için Hamit Çepni Konferans Salonu’na geçildi.

Ulu Önderimiz, Silah Arkadaşları ve Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı duruşu Gazi Mustafa Kemal Atatürkuruşu ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan açılış programının ilk açılış konuşmasını ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ Bilim Kurulu Başkanı Mehmet Tankül yaptı. Bilimtey Bilim Kulübü olarak vizyonlarının her yıl bir önceki etkinliğin daha iyisini yapmak ve organizasyon kalitesini üst basamaklara çıkartmak olduğunu ifade eden Mehmet Tankül; “Sizler için hazırladığımız bu büyük organizasyonda en güncel konularda alanlarında isim yapmış birbirinden kıymetli bilim insanlarını Karabük Üniversitesi ailesi ile bir araya geliyor. Öğrenci inisiyatifinin en üst düzeyde olduğu Karabük Üniversitesi’nde tamamen öğrenciler tarafından yine öğrenciler için hazırlanan büyük bir organizasyondan kulüp vizyonunu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bize bu gururu yaşatan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Kulüp Danışmanımız Oya Önalan olmak üzere tüm Karabük Üniversitesi Akademik Personeline teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karabük Üniversitesi’nin 7 yıl gibi kısa bir sürede hem bilimsel hem teknolojik alanda üstün rekabet gücüne sahip, uluslararası alanda etkinliği ile görünürlüğü olan ve son derece tercih edilen bir üniversite olduğunu belirten Bilimtey Bilim Kulübü Danışmanı, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan; “Karabük Üniversitesi kısa bir sürede seçkin bir üniversite haline gelmiştir. Daha çok yeni bir bilgi ama, Üniversitemiz Ekovitrin Dergisi tarafından ‘Yılın Üniversitesi’ seçildi. Bu başarının ana mimarı olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve bu gururu bize yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Karabük Üniversitesi hemen hemen her ay farklı kuruluşlar tarafından bir ödülle ödüllendiriliyor. En son geçtiğimiz ay Berlin’de çevreye olan hassasiyeti ile Üniversitemiz Küresel Yeşil Çevre Ödülüne layık görüldü. Sosyal kulüpler bir üniversitenin hem niteliği hem de niceliği hakkında somut olarak bilgiler verir. Üniversiteler sadece akademik bilginin alındığı yerler değil sosyal alanlarda da kendinizi geliştirebileceğiniz yerlerdir. Bu anlamda yapmış olduğu etkinliklerle sanıyorum Bilimtey Bilim Kulübü bir ekol oldu. Kulüplerimiz her yıl değme organizatörlere taş çıkartacak etkinlikler düzenlemektedirler. Bu yılda kulübümüz çok çalışarak çok güzel bir organizasyon düzenlediler. Ben kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür eder, etkinliğimizde değerli bilgilerini bizlerle paylaşmak üzere Üniversitemize gelen tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Hayata bir adım önde başlamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Taşın sert olduğunu başımızı taşa vurmadan önce anlamak çok önemlidir. Bu organizasyon Karabük Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimizin hayata bir adım önde başladığının garantisidir. Oyun kurmak, oyunda yer almak, farkındalığı oluşturmak öğrencilik yıllarında kazanılacak yeteneklerdir. İyi bir mühendis olabilirsin, iyi bir doktor olabilirsin ama başkasının kurduğu oyunda rol alıyorsan senin üretkenliğin tartışılır. Biz sevgili gençleri yetiştirirken oyun kurmayı, lider olmayı onlara anlatmaktayız. Bugün Karabük Üniversitesi bünyesinde 76 tane öğrenci kulübü ve topluluğu vardır. Bunların her biri Bilimtey Bilim Kulübü gibi oyun kurmayı, birlikte iş yapmayı başarmış sevgili gençlerden oluşmaktadır. Bu sevgili gençler üniversiteyi bitirdikleri zaman ülkemizin yönetiminde, rekabetinde ülkemizi bir adım daha ileriye taşıyacak olan gençlerdir. Sevgili gençleri başarılardan dolayı tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Karabük Üniversitesi öğrencileri yakalamış oldukları vizyonla rektörlerini geçmişlerdir. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder, katılımlarından dolayı tüm katılımcılarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz demek isterim.” dedi.

 

KBU_0078Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemize gelen, Türkiye’de yapmış olduğu ilk yüz nakli ile dünyanın konuştuğu profesör, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlenen Özkan ‘Türkiye’de Plastik Cerrahi ve Yüz Nakli’ konulu açılış sunumlarını gerçekleştirdiler. Kendilerini Karabük Üniversitesi’ne davet ederek böylesine güzel bir üniversiteyi tanıma fırsatı verdikleri için Bilimtey Bilim Kulübüne teşekkür eden Prof. Dr. Ömer Özkan; “Bilim en çok üretildiği yerde değer görür. Ben de diğer meslektaşlarım ve bilim adamları gibi yurt dışında pek çok yerde çalışma yapma imkânı buldum. Ama inanın en güzeli kendi ülkende kendi milletine hizmet etmektir. Yurt dışında sizi misafir sanatçı gibi görüyorlar ve size bir işçi gözüyle bakıyorlar. İnanın onlar bizlere daha çok imreniyorlar. Tabi ki sizleri bazı zorluklar bekliyor, olacak ama önemli olan size sunulan imkanları en iyi şekilde kullanabilmektir. Özellikle Rektör Hocamı kutluyorum, çünkü Türkiye’de ilk olarak Tıp Mühendisliği Bölümünü açmışlar. Bildiğiniz gibi dünyada ya tıp vardır, ya mühendislik ama ikisinin de kombine çalıştığı alanlar yok. Ben eğer bir tıp mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olsaydım kendi alanımda büyük bir aşama kaydederdim diye düşünüyorum. Çünkü tıp alanındaki ihtiyaçları en iyi bilen bizleriz. Bu ihtiyaçlar mühendislerle ortak çalışılarak bunun sonucunda ise bugün çok güzel işlerin başarılabileceğine inanıyorum. Bugün sizlere 70 milyon insan içerisinde yer alan 7 kişinin yanı sıra, ülkemizde neler yapılabildiğini, organizasyon şeması, hedefe nasıl gitmek gerektiğinden bahsedeceğim.” Diyerek Türkiye’nin tek Organ Nakli Hastanesi’nin kuruluşu, Organ Naklinin Tarihçesi, Türkiye’de Organ Nakli ve kendi yapmış olduğu Türkiye’nin İlk Kol (Çift) Nakli, Kompozit Doku Nakli Merkezleri Yönergesi, Rahim Nakli ve Yüz Nakli hakkında bilgiler verdi.

Sunum sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlenen Özkan’a sunumlarından dolayı teşekkür ederek günün anısına plaketlerini takdim etti.

Plaket takdiminin ardından ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ açılış seremonisi sona erdi.

Editör: Haber Merkezi