2019 yılından bu yana Özçelik İş Sendikasında Atama ile Genel Sekreterlik görevini yürüten Hicret Bozoklu’nun sendika ile yolları ayrıldı.

2019 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sendikalardan Sorumlu Daire Başkanıyken Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmencinin teklifi üzerine bugün yapılan yönetim kurulu toplantısıyla sendika genel sekreteri olan Hicret Bozoklu’nun hesabı yine Genel Başkan Değirmenci ve Bayram Altun’un oyları ile iş akdi sonlandırıldı.

Konuyla ilgili Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ve Ferhan Öner sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundular. Akyel ve Öner “Genel Sekreterimiz, ağabeyimiz Hicret Bozoklu’nun bugün hak etmediği bir şekilde, bizim kabul etmememize, karşı çıkmamıza rağmen 2 imza ile iş akdi sonlandırılmıştır. Bu teşkilata bunca emeği olan Sayın Hicret Bozoklu’nun her zaman, her koşulda yanında olacağımızı tüm teşkilatımızın bilmesini isteriz.” paylaşımda bulunarak genel sekreter Bozoklu’nun Yunus Değirmenci ve Bayram Altun’un oyları ile sendikadan gönderilmesine tepkilerini koydular.

Bozoklu, İkiye İki Oyla Gönderildi

Özçelik İş Sendikasında ve tüm şubelerinde toplu iş sözleşmeleriyle, örgütlenme, üye kayıtları, iş yerlerinde sosyal haklar ve buna benzer tüm yasal konularda adeta uzmanlık yapan Hicret Bozoklu’nun genel sekreterlik görevinden alınmasındaki oylamada 2 evet 2 red olmasına rağmen gönderilmesinin hukuken mümkün olmadığı öne sürülüyor. Öte yandan edinilen bilgiler göre Bozoklu’nun genel sekreterlik görevinden alınmasıyla ilgili ikiye iki kararı hukuka taşıyacağı ifade ediliyor.

Sendika’nın Şubeleri Tepkili

Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi’ne bağlı 12 şube ve 4 bölge temsilciliği bulunuyor. Şubelerin büyük bir çoğunluğunun genel sekreter Bozoklu’nun gönderilmesine tepki gösterdikleri öğrenildi. Şubelerin iş yasalarındaki tüm sorunlarını uzmanlık alanı gereği çözen Bozoklu’nun tekrar göreve iade edilmesi şubeler tarafından bekleniliyor.

Değirmenci ve Akyel Yol Ayrımına Mı Girdi?

Bu yıl sonu ekim ayında yapılacak olan Genel Merkez Kongresi öncesinde Yunus Değirmenci ile Bayram Altun’un bir cephe, Recep Akyel ile Ferhan Öner’in ise karşı cephe sürecine geldikleri, bardağı taşıran son damlanın ise genel sekreter Bozoklu’nun gönderilmesi olduğu gözlemleniyor.