Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, kendi iş kolunda bölgede faaliyet gösteren haddehanelerde sendikal örgütlenme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Kenan Yılmaz’ın şube başkanlığına gelmesiyle birlikte 4 ayda, 5 işyerinde yetki tespitini alan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, Demir Çelik sektöründeki Ve-Ca Dış Ticaret A.Ş, Besa Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Şirketi olmak üzere, 3 iş yerinde daha yetki tespitini aldı.

Toplamda 270 çalışanın bulunduğu üç ayrı şirkette yeterli üye sayısı yapılarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki tespitini alan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, böylelikle işyeri sayısını 12’ye çıkardı.

Daha önceden Kardemir, Kardökmak ile Karçel A.Ş ve Mescier D.Ç’de yetkili olan Özçelik İş Sendikası Karabük şubesi iki ay içinde; Çağ Çelik D.Ç, Çelikoğlu D.Ç, Işık Çelik, Boskay Metal, Alter D.Ç, Ve-Ca D.Ç, Besa ve Dofer D.Ç’de yetkili sendika oldu.

8 işyerinde yetki tespitini alan Özçelik İş, bu işyerlerinden sendikaya 1.700 yeni üye kazandırmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde Işık Çelik ve Boskay Metal Haddelerinde, Çalışma Bakanlığından yetkiyi alan Karabük Şubesi, önümüzdeki günlerde de bu iki işyerinde Toplu İş Sözleşme görüşmelerine başlayacak.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “Bölgedeki kendi iş kolumuzda faaliyet gösteren iş yerlerinde yetkili sendika olmak için üye kayıtlarımız aralıksız sürüyor. Bu tür işyerlerinde artık çalışanlar kendileri sendikamıza gelerek üye oluyorlar. Sendikasız iş yeri kalmaması için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi