KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ADAY OLMAMAYI NEDEN DÜŞÜNDÜĞÜNÜ EN RADİKAL CÜMLELERLE AÇIKLADI.


 

VERGİLİ “BENİ BU İŞ TATMİN ETMİYOR. YERİME ADAY ARAYIŞINDAYIM”


 

rafet-aday-ariyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili son günlerde aday olmayı düşünmediğini sıkça dile getiriyor ve Karabük gündemi Vergili’nin aday olmayı düşünmediği noktasında takılı kalıyor.

Vergili neden aday olmayı düşünmediğini ve bu zamana kadar konuşmadıklarını konuştu.

Başkan Vergili neden aday olmayı düşünmediğini en radikal cümleler ile şöyle açıkladı;

 

BENİ BU İŞ TATMİN ETMİYOR…

Mevki, makam hırsı olmadığını ve daima sade bir yaşantı sürmeyi tercih ettiğini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Makam arabam olsun, mevki sahibi olayım, protokolde en önde olayım gibi hırslarım hiç olmadı ve aksine bu tür şeyler beni sıkıyor. İlkeli bir siyasetçi olma yolunda ilerlemeyi tercih ediyorum. Karabük Belediye Başkanlığı beni tatmin eden bir iş değil. Ben sabah 9, akşam 5 mesaisi yapan biri değilim. Akşam 11, 12’de mesaim sona erer. Karabük Belediyesi’nin nerelere ne borcu var, nerelerden alacağı var, tüm sıradaki işleri tamamen aklımdadır. Karabük Belediye Başkanlığını sırf bu nedenlerden tekrar düşünmüyorum. Belediye Başkanı olarak yurt dışı ve şehir dışı gezilerini de sevmiyorum. Türkiye’de ve Dünya’da görülecek yerlerin birçoğuna zaten gittim.” Diye konuştu.

 

TEK SIKINTIM DEVLET BAHÇELİ

2014 Yerel seçimlerinde tekrar aday olmayı düşünmediğini ve aday olmayacağını açıklayacağını ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Aday olacaksın” sözünü de kıramayacağını belirten Vergili düşüncelerini şöyle aktardı;

“Önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayacağımı şimdiden açıklayacağım ama benim için çok önemli bir yeri olan ve kendisine derin muhabbetle bağlı olduğum partimin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli “Aday olmanı istiyorum.” Derse, onu kıramam. Sayın Genel Başkanım ile zamanı geldiğinde konuşacağım.”

 

YERİME ADAY ARIYORUM

“Yerime seçileceğini inanacağım birisini bulsam hemen bırakacağım” diyen, Rafet Vergili yerine aday arayışı içinde olduğunu açıkça belirterek şunları söyledi;

“Yerime ciddi bir aday arayışı içindeyim. MHP’den seçileceğine inandığım bir isim bulursam ve Sayın Genel Başkanımı da ikna edersem aday olmayacağım ve diyeceğim ki ‘Bu benim adayım. Biz neysek, o da odur.”

 

TİCARİ BİR TEDİRGİNLİĞİM KESİNLİKLE YOK

Tekrar aday olmama konusunda bir sanayici ve ticaret adamı olduğundan endişeler taşıdığı yönündeki görüş ve düşüncelere de katılmadığını ifade eden Rafet Vergili “Sanayici ve Ticaret adamıyım. İhracat yapıyorum. Bir sürü insan çalıştırıyorum bünyemde. Aday olursam, ticaretim ve işlerim ile ilgili sıkıntılar yaşarım endişesini asla taşımıyorum. Bu endişeleri taşısaydım, baştan MHP’den siyasete soyunmazdım. İstesem bu zamana kadar on kere AK Parti’ye geçerdim. Ama ilkeli siyaset yapmak, inandığı fikirleri taşımaktır. Asla parti de değiştirmeyi düşünmüyorum. Tüm seçimlere MHP’den gireceğim. Kazanırsam, MHP’de kazanacağım, kaybedersem de MHP’de siyaset yaparak kaybederim. MHP’de siyaset yaparsam, ticari kayıplarım olur diye hiçbir endişem yok. Ticareti yasalara göre yapmazsan, karşılığındaki cezayı ödersin. Ben devlet kredileri kullanmam. İşlerim de gayri resmi hiçbir sıkıntım yok. Zaten bütün malımız devletin değil mi?” diye konuştu.

 

BAZI İLÇE ADAYLARINDA İSİM ARAYIŞINDAYIM

2014 Yerel Seçimlerinde Karabük Merkez’den aday olsun, olmasın Safranbolu ve Yenice ilçeleri başta olmak üzere isim arayışı içinde olduğunu ve şimdiden kafasında bazı isimlerin olduğunu belirten Rafet Vergili düşüncelerini şöyle aktardı;

“Karabük Merkez’den aday olayım, olmayayım, Safranbolu ve Yenice ilçeleri başta olmak üzere bazı ilçelerde MHP’den Belediye Başkan adayı arayışı içindeyim ve Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli’ye bu isimleri tavsiye edeceğim. Ayrıca bizzat oralarda da çalışacağım. Bu ilçeleri alacağımıza da inanıyorum.” Dedi.

Seçimlerde çalışma alanlarının sadece Karabük ve ilçelerinin olmadığını vurgulayan Vergili “Bölgemizde Zonguldak ve Çankırı’da seçim çalışmalarına katılacağım. Bu illerde de MHP’nin seçim kazanması için çok farklı bir çalışma sergileyeceğim. MHP’nin seçimi alma ihtimali olan Zonguldak, Çankırı, Çerkeş, Kurşunlu, Sorgun ve bunun gibi birçok yerlerde gidip adaylara destek vererek çalışacağım. O yerlerde beni tanırlar.” Diye konuştu ve o yöre halkının kendisini iyi tanıdığını belirten bir anısını anlattı.

“Bir akşam Kurşunlu’ya gidiyoruz, yollar kapalı olduğundan dağlardan doğru 4-4.5 saat yol aldık. Geceye doğru bir köye geldik ve orada karşılaştığımız köylüler ‘Hoş geldiniz Başkanım’ diyerek karşıladılar beni.”

 

2015 GENEL SEÇİMLERİNDE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM

2015 Genel Seçimlerinde MHP'den kesin Milletvekili aday olduğunu da belirten Vergili "2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olayım, olmayayım ve hatta tekrar belediye başkanı seçileyim, seçilmeyeyim, şartlar müsait olursa kesin 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adayıyım." diye konuştu. MHP harici bir başka partiden aday olmayacağının da altını çizdi.

 

ÖDÜL VERDİLER KABUL ETMEDİM

Karabük Belediye Başkanlığı koltuğunda daha 3 aylık başkanken, Ankara’da güçlü bir Sivil Toplu Kuruluşu’nun kendisini aradığını ve “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünü kendisine vermek istediklerini belirten Rafet Vergili “Daha üç aylık başkanım, ‘en başarılı belediye başkanı’ ödülü vereceklerini söylediler, bende ‘daha üç aydır görevdeyim. Ne başarısı be kardeşim, saçmalamayın, dedim ve kabul etmedim. Ama bizim buralarda Belediye Başkanları ödül hastası olmuş. Bu ödülü kim veriyor, ne diye veriyor belli de değil. Yeşil Mahalle’de yapılan Belediye Binasına ödül vermişler. Kendin 5-10 kişilik bir komisyon kur ve istediğin yere, istediğin kişiye ödül dağıt. Yine diyorum, O belediye binası ödül alabilecek bir mimari yapıya sahip değil. Toplam alanın üçte biri kullanıma sahip. En geçerli ödül halkın sandıkta verdiği ödüldür." diye konuştu.

Halka seçilirken verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini ve önümüzdeki bir yıl tüm çalışmaları bitireceğini ifade eden Vergili “Seçim programımızda olmayan bir projemiz daha var. Spor Vadisi. 350 Dönümlük alana bir spor vadisi yapmayı planlıyorum. Proje, tüm amatör sporlara hitap edecek. Özellikle atletizm spor dalları ön planda olacak. Öyle bir proje ki, 10 yıl sonra bu alana yeni bir saha, yeni bir aktivite alanı ekleme imkânı olacak. Yıllar içinde genişleyip büyüyebilecek bir proje. Enteresan bir örnek vermek gerekirse, kar ve buz olmadan, kayak yapma imkânı sunan malzeme döşenmiş zemin yapmayı planlıyor ve yaz kış kayak bile yapılabilecek. Ama bunlar Spor Vadisi içinde yapılabilecek bir proje.”

 

Editör: Haber Merkezi