Alt Manşet

MUSTAFA ÖZATA, İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Karabük'ün yakından tanıdığı ve siyaset camiasının kaliteli isimlerinden olan Mustafa Özata, İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Abone Ol

İYİ Parti’den 2019 Yerel Seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan, Millet İttifakı kapsamında CHP Adayı Elif Köse’nin lehine seçimlerden çekilen Mustafa Özata, Karabük Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Bugün İYİ Parti İl Başkanlığında aday adaylığını açıklayan Özata, ilk cümlelerinde “Bildiğiniz gibi siyasete yabancı biri değilim, siyaseten beni tanıyorsunuz. Her seçimde aday olan bir aday adayı da olmak istemiyorum. Eleştirdiğimiz bir şey ama ülkemizin şartları bizi buna zorluyor. 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu Belediye Başkanı Adayı olarak siyaset hayatına girmiş oldum. Orada yapmış olduğumuz kampanyada oldukça başarılı bir süreçte gelen sonuçlara göre başarılı bir sonuç elde ettik ama maalesef FETÖ faktörü de vardı, bana göre FETÖ yetkisiyle o seçimi kaybettik, cüzi bir oyla. İçinde bulunduğum Milliyetçi Hareket Partisinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in 30 Kasım 2015 tarihinde başlattığı parti içi kurultay mücadelesinde ilk günden itibaren eşimle beraber parti kurulana kadar yapılan tüm etkinliklerde yer aldık. Parti kurulduktan sonra da elimizden geldiği kadarıyla partimize verebilecek destekleri vermeye gayret ettik.” Diye konuştu.

2019 Yerel Seçimlerin de İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkanı Adayı olarak açıklandığını da dile getiren Mustafa Özata “O günkü konjonktür biliyorsunuz, iktidar partisinin oy oranlarını ittifak yapılması gerekiyordu. Ülkeyi bir yere getirmek istiyorsak kendi egolarımızdan, bencilliğimizden, kişisel çıkarlarımızdan vazgeçmemiz gerekiyordu. Şu anda Millet ittifakı kendi çapında bunu yapmaya çalışıyor, inşallah bu arkadaşlardan kurtulacağız bu seçimlerde, bunun mücadelesi içerisindeyiz hepimiz. Ben ve eşim parti kurulmadan önce daha zor günlerde bulunmakla beraber buradaki parti içindeki faaliyette bulunan herkesi cesaretinden dolayı kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Özata, aday adaylığını açıklama töreninde “Buraya katılmanız bile bir cesaret örneği. Partiye üye bulamazken, şimdi 10 ila 15 tane aday çıkartması çok güzel bir şey. Teşkilatlarımız teveccüh gösterir Genel Merkezimiz onay verip aday yapılırsak inşallah Karabük'te İYİ Parti Milletvekili olarak da yine böyle konuşmalar yapmak Allah bize nasip etsin hakkımızda ve ülkemiz için hayırlısıysa nasip etsin.

Karabük'ün adını her gün duyacaksınız ben mecliste olursam. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” Diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }