AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Safranbolu'ya kurulacak olan Müze Müdürlüğü ile ilgili bilgilendirme açıklaması yayımladı.

Müze Müdürlüğünün kurulması için çalışmaları yakından takip ettilerini söyleyen AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Karabük'ün ve ilçelerinin her alandaki ihtiyaçlarını yakından takip ederek, çözümü noktasında çalışmalarımızı gayret ile sürdürüyoruz. Safranbolu' ihtiyacı olan Müze Müdürlüğü’nün kurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde takibini sağlayarak, sonuca ulaştırdık.

Bugünkü yapısını 17-18. Yüzyılda kazanan ve Unesco tarafından Dünya Miras Kenti listesinde kendine yer edinen Safranbolu Türk şehir yapısına uygun olarak, zaman ve ihtiyaca bağlı gelişen, birbirine eklenerek büyüyen ve doğaya uyum sağlayıp onu koruyan niteliği ile dikkat çekmektedir. Karabük’ün ve çevresinin kültür varlığı potansiyeli ve tarihi değeri dikkate alındığında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir Müze Müdürlüğü’nün faaliyet göstermesi bu anlamda uygun görülmüş olup Kültür ve Turizm Bakanı tarafından imzalanarak onaylanmıştır.

2023 yılında faaliyete geçecek olan ve Safranbolu eski Hükümet binasında hizmet verecek olan Safranbolu Müze Müdürlüğü’ nün Safranbolu'ya ve Karabük'e hayırlı olmasını diliyor, konu ile ilgili desteklerini esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı Beye Karabüklüler adına teşekkür ediyoruz."