Karabük Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşmeyle en düşük işçi maaşı 8 bin lira oldu. İşçiler zam sevincini göbek atarak kutladı.

Karabük Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. Sözleşme görüşmeleri sürerken işçiler belediye dışarısında kendilerine verilecek güzel haberi bekledi. TİS'in imzalanmasının ardından işçilerin yanına giden Belediye Başkanı Rafet Vergili tezahüratla karşılandı. Burada konuşma yapan Başkan Vergili, bu zamana kadar işçilerin rahat geçinmeleri için hesap yaptıklarını ifade ederek, maaşlarını bir gün dahi geciktirmediklerini hatırlattı. Vergili, belediyede yevmiyeler hariç bir işçinin en az alacağı ücretin 8 bin TL olacağını aktararak her 6 Mayıs’ta ek olarak 250 TL verileceğini söyledi.

ZAM SONRASI KARABÜK BELEDİYESİ İŞÇİSİNDEN GÖBEK ŞOV

Konuşmaların ardından büyük sevinç yaşayan işçiler davul ve zurna eşliğinde göbek atarak imzalanan Toplu İş Sözleşmesini kutladılar.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Düzyer, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin elinden geleni yaptığını ve belediye bütçesini aşarak emekçinin hakkını verdiğini kaydederek teşekkür etti.

Öte yandan bir çok kalemde iyileştirmeye gittiklerini ifade eden Başkan Vergili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Yeni sözleşmeye göre;
İş gruplarına göre günlük 20 ve 30 TL iş riski zammı verdik.
Yıllık 692 TL olan yakacak yardımını, her ay 600 TL olacak şekilde yıllık 7200 TL’ye yükselttik.
Günlük 13.85 TL olan yemek yardımı 40 TL’ye yükseldi.
İşçimize her ay 1 yevmiye ikramiye vereceğiz.
600 TL sosyal yardım yapacağız.
Bu zamlarla en düşük işçi ücreti 8 bin lira oldu.
Bunların dışında çalışanlarımız ayrıca Mayıs ve Kasım’da 15’er yevmiye, Ramazan ve Kurban Bayramlarında 5’er yevmiye, 3 Mayıs’ta 250 TL ikramiye alacak.
Çocuk yardımı, evlilik yardımı ve ölüm yardımı gibi sosyal yardımlarımızda devam edecek.
Sözleşmemizin hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, işçi kardeşlerimize kazasız, belasız bir iş hayatı diliyorum. Aileleriyle birlikte güle güle harcasınlar.
"

Editör: Haber Merkezi