Karabük Belediye Meclisinin dün gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında, pandemi nedeniyle esnafa destek vermek amacıyla belediye kiracılarına dört ay boyunca %75 kira indirimi kararı çıkmıştı.

Aralık 2020 Belediye Meclis toplantısında, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Muzaffer Atılkan ile Cemal Aybakır’ın bu yönde verdikleri önerge, dün yapılan toplantıda gündeme gelmemiş, Başkan Rafet Vergili’nin önergesi olarak oylamaya sunulmuştu.

VERGİLİ “KİRA İNDİRİM ÖNERGESİ BENİM”

Bugün de Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, meclisin oy birliği ile çıkardığı ‘belediye kiracılarına %75 indirim’ ile ilgili bir açıklama yaparak, önergenin kendisine ait olduğunu belirtti.

Karabük Belediye Başkanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında “Karabük Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin önerisiyle belediye kiracılarına ve değişik esnaf gruplarına %75 indirim yaptı.” Denildi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ “BİZİM ÖNERGEMİZ NEDEN YOK SAYILDI?”

Yapılan açıklamadan sonra AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Atılkan ise sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama paylaşarak, kendilerinin Aralık ayı toplantısında verilen önergenin yok sayılmasından üzüldüklerini belirterek, söz konusu meclis tutanağını paylaştı.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Atılkan açıklamasında “Karabük Belediyesi Meclisinin Şubat toplantısında aldığı karar ile pandemi nedeniyle belediyemiz kiracıları ile özel halk otobüslerine yapılan %75'lik indirim için katkılarından dolayı Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür etmiştik.

Ancak yapılan basın açıklamasında 02/12/2021 tarihinde AK Parti meclis Grubu adına Cemal Aybakır ile birlikte verdiğimiz ve Karabük Belediye Meclisi tarafından, Meclis Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen önergemizi yok sayarak, sanki Belediye Başkanımızın bir önergesi şeklinde kamuoyu ile paylaşılması, önerge sahipleri olarak bizleri üzmüştür.

Bu zorlu süreçte esnafımızı bir nebzede olsa rahatlatacak bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederken, takdiri Karabük kamuoyuna bırakıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

VERGİLİ, NEDEN İTTİFAK ORTAKLARININ İKİ AY ÖNCEKİ ÖNERGESİNİ YOK SAYIYOR?

AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ise “Biz MHP ile Cumhur ittifakını oluşturuyoruz ve bu ittifak ruhu içinde hareket etmeye özen gösteriyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili'den de bizim gösterdiğimiz duyarlılığı görme arzusunu taşıyoruz.

Sayın Belediye Başkanımız da çok iyi biliyor ki, esnafa destek amacıyla belediye kiracılarına indirim yapılma teklifi iki ay önce bizden geldi. Kendisinden Allah razı olsun, bizim teklifimizi değerlendirerek böyle bir karar aldı ve bu karar meclisten oy birliği ile çıktı. Fakat bizim önergemizin yok sayılmasını, AK Parti grubuna karşı yapılan bir haksızlık olarak görüyoruz. Her şeye rağmen ittifak ortağımızla tartışma ortamına girmeye niyetimiz yok. Fakat gerçekleri de çarptırmak veya yok saymak da doğru değil.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar. 

    

Editör: Haber Merkezi