Karabük Belediyesi tarafından 2013 yılında yapılarak, hizmete giren açık havadaki yürüyen merdivenler artık tehlike saçmaya başladı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin 2013 yılında Türkiye’de ilk ve görülmemiş bir proje olarak yapılan, Karabük çarşı merkezinde ve şehirler arası otobüs terminalinin üst geçidine yapılan yürüyen merdivenler halka hizmetten öte, artık tehlike saçmaya başladı.

Yenişehir bölgesinde, saat kulesinin altındaki merdivenlere, şehir içi dolmuş duraklarına inen üst geçide ve yine şehirler arası otobüs terminalinin önündeki üst geçide yapılan yürüyen merdivenler açık havada, yağışa ve tüm dış etkenlere maruz kaldığından dolayı vatandaşların kullanımında tehlikeli bir hal almaya başladı.

2019 Nisan ayında Şehirlerarası otobüs terminalinin önündeki üst geçitte bulunan yürüyen merdivenlerde yaşanan ilk olayda, Karabük Üniversitesinde görevli bir öğretim üyesi kadın ayak parmaklarını kaptırmış ve bazı ayak parmakları kopmuştu.

Dün de dolmuş duraklarındaki üst geçitte bulunan yürüyen merdivenlerde bacağını ve kolunu kaptıran 4 yaşındaki minik Tayfun ölümden döndü.

Başkan Rafet Vergili’nin köprüler, mahalle asansörleri gibi ülke genelinde pek görülmemiş olan bu açık hava yürüyen merdivenlerin halkın kullanımından ya kaldırılması, ya da  son derece güvenli ve hiçbir tehlike oluşturmayacak şekilde yeniden yapılması gerektiğini konunun uzmanları ifade ediyor.

2019’da yaşanan kadının ayak parmaklarının kopması ile sonuçlanan yürüyen merdiven kazasından sonra, dün yaşanan 4 yaşındaki çocuğun bacağını ve kolunu yürüyen merdivenlere kaptırması ve ölümden dönmesi ile vatandaşlar “daha ne bekleniyor?” sorusunu sormaya başladılar.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye seslenen vatandaşlar “Sayın başkanın güzel ve görülmemiş bir proje olarak hizmete soktuğu bu yürüyen merdivenler artık hiç güvenli değil. Kulanım sırasında en ufak bir dikkatsizlik sonucu, ölümlü veya uzuv kopması ile sonuçlanacak kazalar her an yaşanabilir. Bu yürüyen merdivenler insanlar için artık hiç güvenli değil. Ya yürüyen merdivenlerin tam güvenli hale getirilmesi, ya da kaldırılması gerekiyor” şeklinde düşüncelerini ifade ediyorlar.