Özçelik İş Sendikası’nın bugün yapılan 2. Nolu İstanbul Şube Kongresinde, Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel’in konuşması engellenmek istenince kongre salonu karıştı.

Kongrede Divan Başkanlığını yapan Özçelik İş sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’un, Recep Akyel’in konuşma yapma isteğini ret edince, katılımcılar ıslıklar ve alkışlar ile protesto ettiler.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel kürsüye çıkmadan “Genel Başkan Adayı olarak kongrelerde konuşmayacağım da nerede konuşacağım. Demokratik hakkımı engelleyemezsiniz.” Diyerek kürsüye çıkmadan kısa bir konuşma yaptı.

Recep Akyel’in salonu terk etmesinden sonra, çok sayıda şube başkanı, delege ve üye “Recep Başkan nerede, biz oradayız. Güçlü Başkan, güçlü sendika” sloganlarını atarak salondan ayrıldılar.

Kongre salonunun neredeyse tamamının boşalması ve katılımcıların bina önünde beklemesi üzerine Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel, dışarıda “Eğer hak haksızlıktan yüce, Sevgi nefretten üstün, Aydınlık karanlıktan güçlüyse, Çaresi yok usta, Biz Kazanacağız.” Dizelerini okuyarak, protestosunu gösterdi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin, karşısına adaylığını açıklayan Recep Akyel’in anti demokratik uygulamalar ile sesini kesmeye çalışmasına büyük tepki gösteren şube başkanları ve delegeler “Değirmenci’yi Recep Akyel korkusu sardı. Recep Başkanı konuşturmamak için uğraşması bunu gösteriyor. Ne yaparsa yapsın fayda etmeyecek. Ecelin korkuya faydası yok.” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi