Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlık seçiminin 16-17 Temmuz tarihi olarak belirlenmesi ile birlikte, Recep Akyel karşısında koltuğunu korumak için büyük çaba sarf eden Yunus Değirmenci, Kardemir işçisinin kademeleri üzerinden algı mı oluşturmaya çalışıyor?

5 Aydır kademeleri verilmeyen Kardemir işçisinin toplu sözleşmeden doğan hakkı için Karabük Şubesi bir dizi eylemlere başlamış, buna rağmen Kardemir yönetimi kademelerin hangi tarihte verileceğini şu ana kadar açıklamamıştı.

Dün Karabük’te bir haber sitesi, Yunus Değirmenci’ye dayandırarak yayınladığı haberde; Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’un, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürüten Enerji Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar’a 26 Mayıs tarihinde yaptıkları ziyaret sırasında, Kardemir işçisinin kademelerinin Temmuz ayı sonu verileceği ve hatta kademe ilerleme farklarının da maaş hesaplarına yatırılacağı yönünde konuşmalar olduğu iddialarını öne sürdü.

ALPARSLAN BAYRAKTAR DEĞİRMENCİ’YE TARİH VERDİ Mİ?

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ı daha iki gün önce ziyaret eden AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Cumhur Ünal, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve Karabük Valisi Fuat Gürel’e, işçinin kademeleri ile ilgili herhangi bir tarih verilmezken, söz konusu haberde Yunus Değirmenci’ye, Temmuz ayı sonunda kademelerin verileceği yönünde Bayraktar’ın bir beyanı olduğu öne sürüldü.

Alparslan Bayraktar, 26 Mayıs’ta kendilerini ziyaret eden Sendikacı Değirmenci’ye gerçekten kademe veriliş tarihini söyledi mi?

Söylemedi ise Yunus Değirmenci, kaynak gösterilerek yapılan haberde Sendika Genel Başkanı Değirmenci, Bayraktarı alet ederek Kardemir işçisi üzerinde algı oluşturmak için yalan haber mi yaptırdı?

NEDEN TEMMUZ SONU ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR?

16-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Özçelik İş Sendikası Genel Merkez kongresinde Değirmenci’nin karşısına aday olan Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel’in 27 Karabük delegesinden alacağı tam desteği kırmak için mi böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı?

Yunus Değirmenci, ‘Genel Başkanlığı kazanırsam, Temmuz sonunda Kardemir işçisine kademe verilecek’ şeklinde seçim rüşveti veya şartı mı ortaya koymaya çalışıyor?

DEĞİRMENCİ, KARDEMİR BAŞKANINI ALGISINA ALET Mİ EDİYOR?

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 40 gün sonra yapılacak kongrede yeniden seçilme şansının az olduğunu gördüğü için Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerji Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ziyaretini kullanarak, kademelerin kongre sonrası verileceği algısında Bayraktar’ı alet mi etti?

KARDEMİR İŞÇİSİ BAYRAKTAR’DAN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, işçiye verilecek olan kademeler ile ilgili bu zamana kadar kesin bir tarih vermezken, Değirmenci’ye dayandırılarak yapılan algı haberinde Temmuz ayı sonu iddiaları ile ilgili açıklama yapıp, kafası karışan işçiyi aydınlatacak mı?

Alparslan Bayraktar gerçekten Yunus Değirmenci’ye Temmuz ayı sonu kademelerin verileceğini ve kademe ilerleme farklarının da maaş hesaplarına yatırılacağını söyledi mi?

Kendisi üzerinde oluşturulmaya çalışılan bu algı ile ilgili Bayraktar’ın bir açıklama yaparak Kardemir işçisini bilgilendirmesi bekleniliyor?     

Editör: Haber Merkezi