Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye işçilerinin son aylarda yaşadığı sendikal süreç ile ilgili ilk defa açıklama yaptı.

Başkan Vergili, “Belediye işçisinin sendika tercihine karışmam. İster mevcut sendika içinde istedikleri şube başkanını seçerler, isterlerse başka sendikaya geçerler. Ben işçinin tercihine karışmam.” Dedi.

Karabük Belediyesinde uzun yıllardır yetkili sendika olan Belediye İş Sendikası'nın delege seçimlerinde çoğunluğu almasına rağmen, kendisi delege olmadığı için şube başkan adaylığında önü kesilen Rıza Taşdelen, işçinin çağrısı üzerine Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası'nı getirme kararını açıklamıştı.

Önümüzdeki günlerde hem Belediye İş Sendikası Karabük Şubesinin kongresi yapılacak, hem de Hizmet İş Sendikası’nın Karabük Belediyesinde değişim startını verecek.

Karabük Belediyesinde çalışan yaklaşık 800 sendikalı işçinin ‘Belediye İş Sendikası’nda mı kalacak ya da Hizmet İş Sendikası’na mı geçecek?’ konusu haftalardır gündeminde.

VERGİLİ “İŞÇİNİN SENDİKA TERCİHİNDE TARAFSIZIM”

İşçinin gündeminden bir türlü düşmeyen sendikal tercih konusunda Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili çok net konuştu.

Başkan Vergili “Karabük Belediyesinde çalışan işçilerin belki %20’si bana 3 seçimdir oy vermedi ve ben bir tanesine yerini değiştirmekten tutun da başka bir tasarruflara kadar hiçbir şey yaptım mı? Yapmadım. Şimdi işçi mevcut sendikada bir şube başkanı seçecekmiş, ya da başka bir sendikaya gidecekmiş, asla karışmam. Hiç kimseye de şunu yapın, bunu yapın demem. Bize yakışmaz. İşçi neyi tercih ediyorsa, eder. O işçinin tercihidir. Bize tarafsız olmak düşer. Aksi olanı bize yakışmaz.” Diye konuştu.

VERGİLİ “KURUM, BEN VE İŞÇİ İNCİLTİLİRSE MÜDEHALE EDERİM”

Sendikal tercih noktasında veya mevcut sendika içindeki şube başkanlığı seçiminde tek çizgisi olduğunu belirten Rafet Vergili “İşçi ister başka bir sendikaya gider, isterse mevcut şubede istediği şube başkanını seçer. O işçilerin tercihidir. Bize tarafsız kalmak yakışır. Ama bu süreçte Belediye kurumu, ben ve çalışanlar incitilirse işte o zaman müdahale ederim.” Dedi.

Belediye işçisi başka bir sendika isterse, o tercihe de saygılı olacağını ifade eden Rafet Vergili, tamamen tarafsız olduğunu ilan etti.

Editör: Haber Merkezi