Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Soğuksu’da yapılan kentsel geri dönüşüm TOKİ binaları ile ilgili ve Bayır mahalle de uygulamaya koymak istedikleri kentsel geri dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Vergili, Bayır mahallede kaldırılan eski haddelerin olduğu bölgeye yapmayı planladıkları kentsel geri dönüşüm projesi sayesinde Yenimahalle ve Atatürk Mahallesinin de değerleneceğini ifade etti.

Kentsel geri dönüşüm proje kapsamında TOKİ konutları ile ilgili 5-10 kişilik küçük bir azınlık grubun, birçok vatandaşın kaderi ile oynadığını belirten Başkan Vergili,  Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Rafet Vergili “Soğuksu’da çok güzel bir kentsel dönüşüm oldu, orayı hiç olmamış gibi davrananlar var. Vatandaşların talepleri farklı. Vatandaş diyor ki ‘bizim imarımızı verin, evi biz kendimiz yaparız. 400 Bin liraya ev yaparız.” diyorlar. Normal şartlar altında sana imar verdiğim zaman buranın yüzde 45'i belediyenin. Kendisinin 400 metre kare yeri var, geriye kalan yere hiçbir müttehit daire vermez. Şu anda TOKİ'de oturanların evlerinin değeri 1 milyon liraya çıktı. Ödeyecekleri taksit tutarı da 200 ila 250 bin lira kalmıştır.

Bayır mahallede bizim dışımızda hiç kimse o fabrikaları çıkaramazdı. Kendilerine göre o hurda haddelere milyonlarca lira değer biçerlerdi, biz bunları boşaltmak işini kökten hallettik.

Bayır mahallede kentsel dönüşü bittikten sonra Yenimahalle ve Atatürk Mahallesi değerlenir ve kendiliğinden hal olur. Önemli olan haddeleri olduğu bölgeyi iyileştirmek adliye binası da makas başına geliyor, adliye binası, Bayır mahallenin kentsel dönüşümdeki yeri Ankara caddesi birbirine entegre olduktan sonra Atatürk mahallesi ile Yeni mahallenin Soğuksu'nun geri kalan kentsel dönüşümünü durduramazsınız.

Orada 18 uygulaması yapılır, 1000 metrekare alanda 2 veya 3 kişi bir araya geldikten sonra, biz inşaata başlıyoruz dedikten sonra başlayabilirler.” Diye konuştu.

Kentsel geri dönüşüm proje kapsamında 3-5 kişilik bir grubun milletin kaderi ile oynamaya çalıştığını ve kendilerinin de buna izin vermeyince, kendileri hakkında ileri geri konuştuğunu ifade eden Başkan Vergili “3-5 kişi orda milletin kaderi ile oynuyor, sonrada bizim hakkımızda ileri geri konuşuyor. Ben hayatımda hiç kimseyi hakir görmedim, hiç kimseye tepeden bakmadım. Ben bu problemlerin hepsini kökten çözmeye geldim, çözüp gideceğim.

Biz karşıt gruplar çatışmasın diye uğraşıyoruz. Eğer sen yerinin değerinin tespitini beğenmiyorsan, kabul etmiyorum deyip, imzaladığın zaman bunu mahkeme değerlendiriyor. Muhtar orada çok güzel bir şey söyledi; ‘Mahkemeye gittiğin zaman TOKİ sana bir daha ev vermiyor, paranı veriyor, çıkan karara göre en kötü bir ev alma hakkımız olsa iyi olurdu’ diyor, TOKİ’ye onu da kabul ettiririz. TOKİ ile biz bunları konuşmaya gidiyoruz ama birileri kavga etmeye çalışıyor.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi