Geçtğimiz ay yapılan  Karabük Belediye Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Rafet Vergili ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ciddi bir tartışma yaşamış, konu günlerce Karabük gündeminden düşmemişti. Bu tartışmaların ardından  Başkan Vergili, Belediye Meclis toplantılarına katılmayacağını belirterek, AK Partili belediye meclis üyelerinin bazılarını ağır bir dille eleştirmişti.

Bugün yapılan Kasım ayı Karabük Belediye Meclis Toplantısına Vergili sözünü tutarak katılmadı. Yerine meclise başkanlık yapmak üzere MHP'li Meclis Üyesi Ahmet Arslan'ı görevlendirmişti.

Ahmet Arslan'ın başkanlığında toplanan Karabük Belediye Meclisinde AK Parti grubu, Arslan'ın meclise başkanlık yapamayacağını öne sürerek tartışmalara yol açtılar ve meclis toplantısını terk etmek istediler.

Bu akşam yaşanan tartışmalı meclis toplantısının ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bir açıklama yaparak; "Bu zihniyetten Karabük'e ne hayır gelir ki?" ifadelerini kullandı.

Vergili açıklamasında, "Boşuna söylemiyoruz; 'bilgisizsiniz, bir şey bilmiyorsunuz, belediye yönetiminden haberiniz yok!' Kasım ayı olağan meclis toplantısında malum zihniyet yine iş başındayı. 5393 sayılı kanun 40. maddesi kapsamında görev yapan belediye başkan Vekilimiz Ahmet Arslan'a meclisi yönettirmemek için her şeyi denediler. Hatta meclisteki çoğunluklarına güvenerek salt çoğunluğu kaybettirmek ve meclisi açtırmamak adına, meclisi terk etmeyi bile denediler. Yetmedi; kendi meslektaşlarının, Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Müşavirinin verdiği görüşe bile itiraz ettiler. Biz bu işleri kafamıza göre yapmayız. 12 yıldan bu yana kanunlar, yönetmelikler ve hukuk bizim rehberimizle oldu. Hiçbir meclis ya da encümen kararında birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza hata yaptırmadık. Görüşünü aldığımız Türkiye Belediyeler Birliğini biz yönetmiyoruz. Birlik Başkanı Sayın Fatma Şahin başta olmak üzere, 15 kişilik yönetimin 9'u sizin partinize mensup." dedi.

Başkan Rafet Vergili AK Partili bazı belediye meclis üyelerine ağır eleştirilerini sürdürerek, şu ifadeleri kullandı; "Gözüken o ki bunların hukuçuları da bir şey bilmiyor. Siz ancak baksanız baksanız boşanma davalarına bakarsınız! Demokrasiyi özümseyememiş, kanunları ve yönetmelikleri öğrenememiş, her konuya politik olarak yaklaşan bu zihniyetten Karabük'e ne hayır gelir? Takdiri kıymetli Karabüklülere bırakıyorum." 

VERGİLİ ENCÜMENİ DE AK PARTİLİ ÜYELERE BIRAKTI

Karabük Belediye Meclis Üyeleri içinden oluşan 3 kişilik encümen komisyonunda 2 AK Partili, 1 MHPli meclis üyesi bulunuyordu. Başkan Vergili'nin isteği üzerine encümenden MHPli üye istifa etti ve yerine AK Partili üye Osman Köşker geldi. Böylelikle encümenin 3 üyesi de AK Partiden oluştu.

VERGİLİ VE AK PARTİLİ ÜYELERİN KAVGASI NE ZAMAN BİTECEK?

Geçen ay yapılan Karabük Belediye Meclis toplantısında Kartaltepe'ye yapılması planlanan Belediye Konutlarıyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmayan AK Partili meclis üyesi Osman Köşker'in anlamsız çıkışlarıyla başlayan tartışma tam söndü denilirken, bu akşam yapılan Kasım ayı meclis toplantısındaki Başkan Vekili Ahmet Arslan'ın meclis başkanlığına itirazlarıyla tekrar alevlendi.

AK Partili meclis üyeleriyle Başkan Vergili'nin arasındaki bu tartışmanın nereye gideceği, ne zaman biteceği merakla bekleniliyor.