MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bu ay içinde yapılacak olan MHP Karabük İl Kongresi öncesinde parti içinde yapılan muhalif konuşmalara çok ağır cevap verdi.

Vergili; “Aday olmaya cesaretleri yok, fitne fesat üretiyorlar.” İfadesinin altını çizdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden 2009 yılından bu yana üç kere yerel seçimlerde Karabük Belediye Başkanlığını kazanan Rafet Vergili “Herkes MHP İl Kongresi çok sert geçecek havasında konuşuyor. Birileri ortalık karışsın, herkes birbirinin kafasını yarsın mı istiyor? Burada 4 tane belediye kazanmış bir İl Başkanı, yine seçim kazanmış Merkez İlçe Başkanı varken, bu işin neresinden memnun değilsiniz, bunu da bilmiyorum. Mutlaka birilerinin memnuniyetsizliği var ki, bu tip söylemler ortaya çıkıyor. Böyle bir başarı nasıl göz önünde bulundurulmaz da başka şeyler göz önünde bulundurulur.

Yine duayen gazeteci dediğimiz birisinin köşe yazısında sürekli olarak böyle yazılar çıkıyor. Ben geçenlerde “MHP sığınılacak bir liman değildir” dedim, örtülü cevap gecikmedi. O arkadaşlarımız kendilerini MHP’li görmüyorlar da başka bir şey mi görüyorlar. Onlar bu limana yeni mi geldi? Onlara söylenmiş bir söz değil ki bu. Ben; “MHP sığınılacak bir liman değildir” diyerek, “Birileri gelip de MHP ile kendini temizlemeye çalışmasın” dedim. Öncelikle FETÖ’cüler. Bu tipler kendilerini bu tip limanlara atmaya çalışıyorlar. Bunu dahi anlayamadıktan sonra ne siyaseti yapmaya çalışacaklarmış o arkadaşlar? Bunu dahi anlayamamışlar ve günlerden bu tarafa limanı konuşuyorlar. Sen bu limanın içerisinde değil misin? Sen bu limanın da geminin de içerisindesin.

Beraber de çalışmışlığımız var. Bazen yorulmuşsunuz, bazen de teşkilatlarda idareci olunca çok heveslenmişsiniz. Zamanı gelince herkese verilir düşüncesinin dışarısına çıkmışsınız ve sürekli olarak “Bu görevi bize verin” diyorsunuz. Böyle bir şey var mı? İçlerinden bir dönem partiye sıcak bakmayan, farklı arayışlara giren ama yine partisinden ayrılmayan arkadaşlarımız vardır. Bunlar için bile bu tabiri kullanmadım. Bu tabiri anlayamayan arkadaşlarımız MHP’de idareci olmak için siyaset yapmayı düşünüyorlar öylemi? MHP bu kadar boş bir parti, ne kadar boş adam varsa toplayacak, idareci yapılacak öyle mi yani? Ben bunu anlamadım ki, benim sözüm net söz. “MHP sığınılacak bir liman değildir” derken kimleri kastettiğim nettir. Biz bir dağız. Baktığın zaman zirve buradan Ankara. Yanına yaklaştığın zaman görmüş olduğun o büyük heybet biziz.” Diye konuştu.

Vergili, aday olma cesaretine sahip olmayan insanların parti içinde nifak sokmaya çalıştığını iddia ederek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Bunları anlamayan, bu tabiri bilemeyen arkadaşlar neyin siyasetini yapıyorlar, kimi eleştiriyorlar? Çıksınlar kim onlara” Sen İl Başkanı olma” demiş açıklasınlar.

Neden adaylıklarını koymuyorlar da konuşuyorlar, MHP’nin içerisine nifak sokmaya çalışıyorlar. Çıkarsın ‘Ben adayım’ dersin, biz de ‘Hayırlı uğurlu olsun, devam et yoluna ama gönlüm senden yana değil’ deriz. Bunda ne sorun var ki? Biz aynı camianın adamıyız.  Sizin böyle bir niyetiniz yok ki. Sizin niyetiniz kongre süresi gelene kadar fitne fesat çıkartmak. Başka ne işiniz var. Eğer MHP’liyseniz ya aday olun ya da susun kardeşim. Ben bugüne kadar gelen ne kadar parti teşkilatının yöneticisi varsa, aramda problem bile olsa bütün arkadaşlardan memnunum. Hiç birisi bana kendi başkanlığı döneminde sıkıntı çıkartmadı. Bir problemden dolayı sıkıntı çıkartmıştır onu da Genel Merkez telafi etmiştir. O problemi de ben çıkartmadım, kendileri çıkarttı. Ama o süre zarfı içerisinde bana karşı en ufak bir saygısızlıkları olmadı. Benim de onlara karşı olmadı. Bu dengeyi bu şekilde koruyacağız. Başka türlü bu denge korunur mu? Çıkıyorsun “Ben adayım” diyorsun. Sen neyine güvenip aday oluyorsun? Çıkarsın aslan gibi “Biz de bu parti teşkilatının taşlarındanız, ben adayım” dersin, olma demem, hayırlı olsun derim. Alabiliyorsan alırsın, alamazsan tekrardan kucaklaşırsın ve dışarıya çıkarsın bu kadar basit.

Ben bir liman lafı ettiysem ki ben doğru bir laf ettim. Ben hiç siyasi konuşmayacak mıyım, hep inşaattan mı, yoldan mı, köprüden mi konuşacağım? Bırakın bu işi. Benim gönlüm her zaman MHP’de siyaset yapmaktı. Ben bu partinin dışında hiçbir zaman siyaset yapmadım. Onlar gibi bu siyasi partinin içerisinde falan adamı da desteklemedim. İçlerinden bazı arkadaşlarımıza çok da ağır konuşurum. Ben bu partinin içerisinde, parti mensubunun dışında başka bir partiyi desteklemedim. Benim de Ülkücülüğümü, MHP’liliğimi kimse sorgulayamaz, sorgulamaya da gücü de yetmez. Şimdi kapı kapı gezip işin dedikodusunu yapıyorlar. Çıkın toplayın gazetecileri ve “Ben adayım deyin…” Diğer arkadaşlarda var, onlar da çıkıp “Ben adayım” desin. Herkes birbirine top atmasın, biraz cesaretli olsun. Bizim de adayımız ‘Âdem beydir’ diyeceğim ve onu destekleyeceğim. Kaybedersek kaybederiz ne olur, kaybedersek dünyanın sonu mu? Kaybetmeyi göze alamayan hiçbir yere aday olamaz. 2009 senesinde kaybetmeyi göze alamasaydım ben aday olamazdım. Herkes “Hüseyin Bey şöyle iş yaptı, senin hiç şansın yok” diyordu. Allah bana nasip etti. Ben bugün yine mücadelemi yaparım. Kendileri 100 delegeden oy alırız diye hesap yapıyorlarsa aday çıktıklarında 30’a düştüğünü kendileri görürler. Nifak sokmalarına gerek yok, bizim adayımız Âdem beydir. Kazanırız, kaybederiz ama hiç yalpalayacak bir durum yok. Limanı da iyi öğrensinler. Şimdi de zannediyorum öğrendiler, konuşmazlar bir daha”

Editör: Haber Merkezi