Karabük Eski Milletvekillerinden Hasan Bilir’in adı Sedat Peker’in ortaya attığı, günlerdir ülke gündeminde konuşulan yolsuzluk ve rüşvet iddialarında yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Sedat Peker’in gündeme getirdiği eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Teşkesenlioğlu ve kız kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, iş insanı Mine Tozlu’dan aldıkları iddia edilen milyonlarca lira rüşvet iddiaları ülke gündeminde hala tartışılıyor.

Rüşvet zinciri iddialarının içinde AK Parti Karabük Eski Milletvekili Hasan Bilir’in de yer alması, Karabüklüleri şaşırttı.

Yolsuzluk haberleri ile tanınan gazeteci Dinçer Gökçe’nin, kendi Twitter hesabından yaptığı bu yolsuzluk iddiaları ile ilgili paylaşımların arasında Karabük Eski Milletvekili Hasan Bilir de yer alıyor.

Gazeteci Gökçe’nin yaptığı paylaşımları şöyle;

“Sedat Peker'in gündeme getirdiği Marka Yatırım Holding'den rüşvet almak için kılıf olarak kullanan danışmanlık sözleşmesinin bir tarafında Mine Tozlu yer alırken diğer yanda 14 Mayıs 2019'da Ankara'da kurulan Way Out Finansal Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi...”

“Way Out adlı şirket, Sabri Uzun isimli biri adına kayıtlı. Ancak esas işi yürüten Hayriye Bilir ile Hasan Bilir... Marka Yatırım'ın sermaye artırımı için istenen rüşvetin tutarı ise 12 milyon liraya denk geliyor. Mine Uzun'u, anılan şirkete yönlendiren ise Zehra Taşkesenlioğlu.”

“Bu arada, Way Out'un yetkili isimlerinden Hasan Bilir ise eski bir milletvekili... Bilir, 22. dönem (14 Kasım 2002 - 3 Haziran 2007 arası dönem) AKP Karabük milletvekili... Bilir, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Bilir, eczacılıktan finansal danışmanlığa yönelmiş.”

“Ticaret sicil gazetesi kayıtlarına göre Bilir ailesinin tek şirketi Way Out değil... Kayıtlara göre Ankara merkezli Lotus İç ve Dış Tic. AŞ de Hasan ve Hayriye Bilir'e ait. Şirketin kayıtlı sermayesi 6 milyon TL olarak görünüyor. Ne diyelim, bazıları işini 'biliyor'....”

Dinçer Gökçe’nin iddialarına göre; İş kadını Mine Tozlu’nun sahibi olduğu Marka Yatırım Holding’den, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kız kardeşi olan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 12 Milyon Lira rüşvet için Hasan Bilir ve eşi Hayriye Bilir’in yönettiği Way Out Finansal Danışmanlık Şirketi ile sözleşme yapıldığı öne sürülüyor.

22. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Hasan Bilir, 2002’de Karabük Milletvekili olarak TBMM’ye gitmiş ve 2007’de milletvekilliği bitince doğru dürüst bir daha Karabük’e uğramamıştı.

Karabük ile tüm sosyal bağlarını kesen Hasan Bilir’in ülke gündeminde günlerdir konuşulan böyle bir rüşvet zinciri iddialarında yer alamsı, Karabük’te de gündeme konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi