Karabük Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Üreten Eller Kadın Girişimciler Kooperatifi Karabük'te yeni bir proje ile bölge kadınlarına fayda sağlamaya ve yüz güldürmeye devam ediyor.

2015 yılında Ticaret ve sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA'dan alınan sosyal sorumluk projesi olarak faaliyetine başlayan Üreten Eller Kadın Girişimciler Kooperatifi " Her ev bir mini atölye, her kadın üretendir” sloganı ile yola çıkmıştı.

Bugüne kadar yüzlerce kadını evlerinde üretmiş oldukları ürünleri, katma değerli ürün haline getirerek, satışa sunmayı başardı. Daha profesyonel ürünler üretmek adına bu zamana kadar Millî Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İş Kur, Ticaret ve Sanayi Odası, Üreten eller iş birliği ile kurslar açıldı.

Üreten Eller, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin, 2019’da 8 kategoride düzenlediği proje yarışmasında, 365 Oda ve Borsa tarafından sunulan projeler arasında jüri tarafından değerlendirilerek finale kalan 40 proje arasına girmeyi başarmıştı. Sosyal sorumluluk projeleri kategorisinde yarışan proje ise ilk 5 proje arasında yer alarak Türkiye 2.liğine yerleşerek büyük başarı elde etti.

Bu Projelerle, Karabük'te kadın girişimciliğin gelişmesine öncülük yapmak, kadın kooperatiflerinin kuruluşunu desteklemek, el sanatları ve yöresel ürünlerin üretimiyle kadınlara ekonomik destek sağlamak amaçlandı.

Yeni bir projede yöremizde üretilen ve coğrafi işaretli olan Eflani Çember Bezinin tükenmeye yüz tutan ürünler bazından çıkarılarak dokunmasına katkı sağlamak hedeflendi. Dokunan ürünlerin markalaşması hedeflenerek "DOKUMADAN TASARIMA: EFLANİ ÇEMBER BEZİ MARKALAŞIYOR" başlıklı proje, Üreten Eller ve Ticaret Sanayi Odası iş birliği ile teknik destek duyurusu kapsamında değerlendirilip BAKKA'ya proje olarak sunuldu. 22 Eylül 2022 tarihinde Projenin kurul tarafından kabul edildiği açıklandı.

Üreten Eller 2022 yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında “Dokumadan Tasarıma: Eflani Çember Bezi Markalaşıyor” adlı projenin dün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) dönem başkanı Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Batı Karadeniz bölge başkanı, Üreten Eller Kooperatif başkanı Nuray Alpboğa imza töreninde bir araya geldi.

HER EV BİR MİNİ ATÖLYE, HER KADIN ÜRETENDİR" sloganı ile 2015 yılında kurulan Üreten Eller Kadın Kooperatifi, BAKKA ile "Eflani Çember Bezinden üretilen ürünlerin markalaşmasına yönelik destek sözleşmesini imzaladı.

Editör: Haber Merkezi