Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili Belediye Başkanı Rafet Vergili, kılıçları çekti.

8 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Karabük TSO seçimleri ile ilgili İş insanı Adnan Çebi, yaklaşık bir ay önce Oda Başkanlığına aday olarak çıkmıştı.

Çebi’nin adaylık açıklamasında yaptığı basın toplantısında “Karabük, Kardemir ve Haddecilerden ibaret değildir. Karabük TSO başkanlığının her zaman haddecilerden olacağını iddia edenler, oda binasının yapımında neredeydiler.” Şeklinde açıklama yapınca, Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, tepki koymuş, Fatih Çapraz ile Cenk Gedikoğlu’nu kendi gruplarından meclis üyesi adayı olacaklarını, seçilince de Oda Başkanı ve Meclis Başkan adayı olacaklarını belirtmişti.

AK PARTİ İL BAŞKANI “TSO SEÇİMLERİNDE TARAFSIZIZ” DEYİNCE ORTALIK KARIŞTI

Haddeciler derneğinin geçen akşam yaptığı toplantıya, haddecilerin yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, MHP İl Başkanı Adem Kar ve AK Parti Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Cumhur Ünal’da katılmıştı.

Başkan Vergili, toplantıda AK Parti İl Başkanına, Cumhur İttifakı olarak Karabük TSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkan Adayını belirlemesini istedi.

AK Parti İl Başkanı Altınöz ise TSO seçimlerinde baştan bu yana tarafsız olduklarını ve karışmayı düşünmediklerini söyleyince, Vergili kabul etmedi. Başkan Vergili, “yarın akşama kadar Cumhur ittifakının ortak adaylarını açıkla, açıklamazsan ben gereğini yaparım.” Dedi.

VERGİLİ, 2018 VE ÖNCESİNDEKİ TSO SEÇİMLERİNİN HESABINI SORUYOR

Belediye Başkanı Rafet Vergili, TSO seçimlerinde oda başkanını 2013’ten bu yana Karabük’te AK Parti’nin belirlediğini söylüyor.

“Sedat Namal ‘Ak Parti istedi’ Diyerek oda başkanı oldu. Ardından Tuncay Özcan keza öyle. 2018’de Fatih Çapraz Oda Başkanlığına aday olduğunu açıklayınca seçimlere 4 gün kala AK Parti İl başkanı İsmail Altınöz, Mehmet Ali Şahin’e baskı yaparak, zorla Mehmet Mescier’i çıkarttırdı. Şimdi de 'karışmıyoruz' demeye hakkı yok.” Şeklinde konuşan Rafet Vergili, neden tepkili olduğunu belirttiyor.

ALTINÖZ, KARIŞMAMAKTA KARARLI OLUNCA VERGİLİ, FATİH ÇAPRAZ’I ÇIKARDI

AK Parti İl Başkanı Altınöz, TSO seçimlerine karışmamakta kararlı olduğunu gösterince dün akşam geç saatlerde Fatih Çapraz, Oda Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Şöyle ki; Dün akşamüzeri saatlerinde MHP İl Başkanı Adem Kar, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ün ofisinde, Milletvekili Niyazi Güneş’in de bulunduğu bir ortamda toplantı yaptılar.

MHP İl Başkanı, Altınöz’e son kez Cumhur ittifakının ortak adayını belirlemesini istedi ve “karışmayacağız” şeklindeki aynı cevabı alınca, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yanına gitti.

Karabük Belediyesinde dün akşam 18:00-19:00 sularında bir çalışma başlatıldı ve Fatih Çapraz Oda Başkan adayı olarak çıkartıldı.

KENDİ GRUBUNDA ADNAN ÇEBİ’NİN KARŞISINA KEMAL KARADENİZ ADAY ÇIKARILDI

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 Ekim tarihinde yapılacak seçimlerinde odaya kayıtlı üyeler, 10 ayrı meslek grubundan 23 Meclis Üyesi seçecekler.

Seçilen 23 Meclis Üyesi de bir hafta sonra kendi aralarından Oda Yönetim Kurulu Başkanını, Meclis Başkanını ve Yönetim Kurulu Üyelerini seçecek.

Bir ay önce Oda Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını açıklayan Adnan Çebi ise kendi gurubu olan ve inşaatçılar grubu olarak adlandırılan 4. Gruptan Hakan Kafalı ile Begüm Cefakar ile birlikte meclis üyesi adayı olmuştu. Kendi grubundan karşısında meclis üyesi adayı olmayan Adnan Çebi’nin dün akşam karşısına inşaat sektöründen Kemal Karadeniz çıkarıldı.

Rafet Vergili tarafından Adnan Çebi’nin karşısına çıkarılan Kemal Karadeniz, uzun yıllar AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı görevinde Belediye Başkanı Vergili’ye en sert muhalefeti ve eleştirileri yapmakla biliniyordu. Fakat 2019 yerel seçimlerinde sürpriz bir şekilde MHP’ye geçerek, Vergili’nin kontenjan listesinden Belediye Meclis Üyesi adayı olmuş ama seçilememişti.

RAFET VERGİLİ, ODANIN ESKİ SEÇİMLERİNİN İNTİKAMINI ALMAK VE SİYASİ HESAPLAR İÇİN ADNAN ÇEBİ’Yİ Mİ KULLANDI?   

Yaklaşık 3 ay önce Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier’in, Rafet Vergili’ye giderek “Yakında yapılacak olan oda seçimlerinde Fatih Çapraz’ı oda başkanı olarak düşünüyoruz. 2018’de istemediğim halde mağdur olmuştu.” şeklinde teklif getirmiş, fakat karşılığında ise Vergili “Hayır, olmaz. Fatih’i ben başka yere düşünüyorum. Siz kendinize başka oda başkanı bulun.” Demişti.

Mehmet mescier yine bir buçuk, iki ay önce Vergili’ye tekrar Fatih Çapraz ile ilgili kararını değiştirmediyse, Adnan Çebi’yi oda başkanı olarak düşündüklerini belirtmişti.

Adnan Çebi’nin Karabük TSO Başkan Adaylığı ile ilgili Rafet Vergili, itiraz etmedi ve “benim için mahsuru yok” dedi. Çebi de ardından siyaset, cemiyet ve ticaret camiasında herkesle görüşerek aday olarak yola çıktı.

Yaklaşık bir ay önce Adnan Çebi’ye “Hayır” demeyen, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin şimdi ise yeğeni Fatih Çapraz’ı aday çıkarmasına bir anlam verilemiyor.

Vergili, TSO’nun geçmiş seçimlerin intikamının veya siyasi hesaplarının peşinde ise kendisine de çok yakın bir isim olarak bilinen Adnan Çebi’ye neden “çıkma, bekle” demedi?

Bir aydır oda başkanlığı için çalışma yapan Adnan Çebi de bu saatten sonra artık kesinlikle geri adım atmayacağını belirtiyor ve “madem Rafet Başkanın kafasında başka hesaplar vardı, bana neden adaylığımın kendisi için bir mahsuru olmadığını söyledi.” Şeklinde ifade kullanıyor.

VERGİLİ, 2018 TSO SEÇİMLERİNİN HESABINI MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN SORAMIYOR?

2018 yılındaki TSO Seçimleri sırasında Oda Başkanlığına adaylığını açıklayan Fatih Çapraz’a rağmen, o dönemin Karabük Milletvekili olan Mehmet Ali Şahin’in talimatıyla Mehmet Mescier tek aday çıkmıştı.

Vergili'nin, yeğeni Fatih Çapraz’ın o yıldaki mağduriyetinin hesabını sorma peşinde olduğu biliniyor ve şimdi Mehmet Ali Şahin’in verdiği talimatın hesabını AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’den soruyor.

ARTIK BUNDAN SONRA ŞİMDİ NE OLACAK?

Karabük TSO seçimlerinde Oda Başkanlığını açıklayan Fatih Çapraz’ın yanı sıra Meclis Başkanlığına ise muhtemelen Cenk Gedikoğlu’nun adaylığını açıklaması bekleniyor.

Vergili’nin “yıllardır Karabük TSO’yu iktidar partisi belirliyor.” Şeklindeki söylemleri ile kılıçları çektiği artık ortada.

MHP Karabük Belediye Meclis Üyesi ve yeğeni Fatih Çapraz’ın oda başkanlığı, MHP İl Başkan Yardımcısı Cenk Gedikoğlu’nun ise Meclis Başkanlığı adaylıklarında AK Parti nasıl bir strateji izleyecek.

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Karabük TSO’nun MHP’li kimlikler ile yönetilmesine razı olup, seyirci mi kalacak, yoksa seçimlere müdahil olacak mı?

ŞAHİN’İN SON NOKTAYI KOYMASI BEKLENİYOR.

Bu akşam yapılacak olan AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için Karabük’e gelecek olan, Karabük’ün siyaset büyüğü, Devlet adamı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin, sürece el koyup, müdahale edecek mi?

Edecekse bile nasıl bir yöntem izleyecek?

Rafet Vergili ile görüşüp, uyaracak mı?

Yoksa Karabük TSO seçimlerinde, Cumhur ittifakı içindeki AK Parti, MHP arasında bir mücadele başlayacak mı?