Karabüklü iş insanları, kapasitesinin üzerinde çalışan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde korona virüs tedavisinde kullanılan bu tıbbi cihaz ve malzemelerin yeterli kalmadığından kendi imkanları ile destek vermeye devam ediyor.

Günlük ortalama 300-350 covid-19 hastaya tedavi hizmeti veren KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde Ventilatör cihazı olarak bilinen, Yüksek Akış Oksijen Cihazı ve Helmet maske gibi tıbbi cihaz ve malzemeler hayati önem taşıyor.

Duyarlı ve hayırsever iş insanı Sönmezler Şirketler Grubu Yöneticisi Murat Sönmez, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 60 Bin TL değerinde bir adet Yüksek Oksijen Akış Cihazı ve Helmet Maske hibesinde bulundu.

Tanınmış iş insanı ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sönmez, süreç de birey sorumluluklarının maksimum düzeyde arttığını ve öneminin hissedildiğini vurgulayarak sağlık temennilerinde bulundu. 

Sönmez “İnsanlığın küresel bir savaş verdiği ve korona virüs ile mücadelede en yoğun günleri yaşadığımız şu günlerde, ekonomik gücü olan herkesin pandemi mücadelesinde kullanılan ve korona virüs hastalığına yakalanan vatandaşlarımızın tedavisinde hayati önem taşıyan bu tür tıbbi cihaz ve malzemelerle ilgili yardımda bulunmalarını önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.

VENTİLATÖR CİHAZI HAYAT KURTARIYOR

Korona Virüse yakalananların tedavisinde yüksek akış oksijen cihazı diye binilen Ventilatör cihazı hayati önem taşıyor.

Akciğerlere inen Covid-19 virüsünün nefes almakta zorluk yaşattığı süreçte Ventilatör cihazı hayat kurtarıyor.

Geçtiğimiz günlerde KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde Korona Virüse yakalanan ve tedavi gören bir Doktor “Ventilatör cihazına bağlanmasaydım, kesin yoğun bakıma yatacaktım, belki de entübe duruma düşecektim. Hastanemizde ne kadar çok Ventilatör cihazı olursa tedavi oranımızı da o kadar yüksek olur.” Diye konuşmuştu.

KARABÜK İL GENELİ ÖLÜM ORANI ÜLKE GENELİNİN ÜÇDE BİRİNİN ALTINDA

Türkiye’de Korona Virüse yakalanan ve hayatını kaybedenlerin oranı %3 civarlarında. Karabük il genelinde ise ölüm oranı %1’in altında.

Uzmanlar bu konuyla ilgili KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde Covid tedavisi ile ilgili tıbbi cihaz ve malzemelerin diğer yerlere oranla daha fazla olmasına bağlıyorlar.