Karabük Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu Koronavirüs ile mücadele kapsamında daha sert ve yeni kararlar alıyor.

Ceza ve yaptırımı artan yeni kararları Karabük Valiliği açıkladı.

Alınan kararlara göre; Hemen giderilebilir nitelikte, anlık uygulamalardan kaynaklı süreklilik taşımayan aykırılıklar için, birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, işyeri, ticari taksi ve toplu ulaşım araçları için üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün şeklinde, faaliyet durdurma cezası uygulanacak.

Halk sağlığı açısından ciddi anlamda risk oluşturan ve süreklilik oluşturan ya da kurallara, önlemlere aykırı davranışlarda ısrar edilen aykırılıklar için ise il, ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek cezalar uygulanacak.

Yine İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulunun daha önce alınan kararları kapsamında düğün, sünnet, kına gecesi ve taziyeler vb. gibi toplu kutlamalar ve merasimler yasaklanmıştı.

Bunlara ilave olarak, Restoran, kafeterya, otel, konak vb. açık ve kapalı alanlarda toplu halde yapılan doğum günü, bebek partisi ve benzeri kutlamaların, eğlencelerin yasaklanmasına karar verildi.

Ayrıca, vatandaşların kamu kurumları ve diğer işyerlerinden alacakları tüm hizmetler için, işyerlerinde yoğunluğa mahal verilmemesi açısından öncelikle, var ise hizmet alacakları işyerlerinin resmi sitelerinden online başvuru yaparak işlemlerinin yapılmasına da karar verildi.

Editör: Haber Merkezi