İskenderun Demir Çelik Fabrikasının 5 yıl önce Özçelik İş Sendikası’na verdiği 17 Milyon Liralık bağış yargıya taşınmıştı.

İskenderun D.Ç’de 2018 yılında sonuçlanan üç yıllık sendikal yetkisizlik sonucunda, Özçelik İş Sendikası’na 17 Milyon Lira para verilmişti. Bu paranın karşılığında da geçmişte yapılmayan üç yıllık toplu sözleşme yok sayılmıştı.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İskenderun D.Ç’nin bağlı olduğu Oyak Gurubundan aldığı 17 Milyon Lira ile ilgili geçtiğimiz aylarda savcılığa ifade vermişti.

T.C. SAVCISI AYAKTA ALKIŞLAMIŞ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Özçelik İş Sendikası’nın Kayseri kongresinde bu konuya değinen Sendika Genel Başkanı Değirmenci, tüm savcıları töhmet altında bırakacak çok ilginç bir konuşma yaptı.

İfadesini alan savcının kendisini ayakta alkışladığını iddia eden Değirmenci “Resmi bir protokolle, sendikamızın 17 milyonluk aidat alacağını, işverenden tahsil ederek, sendikamızın kasasına koymayı Allah bizlere nasip etti. Bu konuyla ilgili birileri bizi yargıya şikayet etti.

Devletin savcısı, bana, ‘Kendi kurumunun hak ve menfaatini korumaktan şüpheli olarak karşımıza çıkan ilk kişi sizsiniz oldunuz. Bu onur da ömrünün sonuna kadar sana yeter de artar başkan.’ diyerek, bu aşağılıklara tokat gibi bir cevap vermiştir.” Diye konuştu.

Kendisini ayakta alkışladığını ve “bu onur ömrünün sonuna kadar sana yeter” diye iddia ettiği savcı şimdi merak ediliyor.

Hiçbir Savcının böyle bir konuşma yapmayacağı ve sanık olarak ifadesini aldığı hiç kimseyi ayakta alkışlamayacağı belliyken, Değirmenci’nin muhtemel söylediği böyle bir yalan ile Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını da ayrıca töhmet altında bırakmasına dikkat çekiliyor.