Son günlerde yolsuzluklar ile ülke gündeminin başına oturan eski SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun 2020 Kasım ayında yapılan Kardemir A.Ş. Genel Kurulu öncesi bakın hissedarları nasıl tehdit etmiş.

2 Kasım 2020 Tarihinde yapılan Kardemir A.Ş. Genel Kurulunda, uzun yıllardır Yönetim Kurulunu oluşturan Yolbulan ve Güleç ailelerinden sadece Kamil Güleç ve Mustafa Yolbulan yönetime girmiş, diğer 9 Yönetim Kurulu ise teknokratlardan oluşmuştu.

Borsada hisseleri işlem gören şirketler üzerinden yapılan çeşitli uygulamalar ile Milyonlarca Dolar haksız kazanç elde ettikleri iddiası ile son günlerde ülke gündemine düşen SPK Eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve beraberindekilerin yolsuzluk skandalları bitmek tükenmek bilmiyor.

KARDEMİR YÖNETİMİ DE TEHDİTLER İLE OLUŞMUŞ?
SPK Eski Başkanı Taşkesenlioğlu’nun 2020’deki Genel Kurulda oluşan Kardemir yönetimini de ne tehditler ile yaptığı iddiaları, diğer yolsuzluk iddiaları ile birlikte gündeme geldi.

2020’de yapılan Kardemir A.Ş. Genel Kurulundan birkaç gün öncede, dönemin SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun, Kardemir’in en büyük hissedar ailesinin temsilcisini makamına çağırarak, eline 9 kişinin ismi bulunan bir liste verdiği ve “Genel Kurulda bu isimleri seçeceksiniz, yoksa başınıza neler geleceğini tahmin mi bile edemezsiniz” dediği iddiaları konuşulmaya başlandı.

SPK Eski Başkanının, 9 kişiden oluşan ve Kardemir Yönetimine giren isimlerden bazıları ise şimdi daha da dikkatleri çekmeye başladı.

9 Kişilik listede yer alan mesela Kardemir Yönetim Kurulu Ercümend Arvas’ın o dönem oğlu Taha Meli Arvas SPK Başkanvekiliymiş.

Yine Kardemir Yönetiminden geçtiğimiz aylarda istifa eden ve hala yeri boş olan Erdal Erdem’in, Ali Fuat Taşkesenoğlu Bank Asya döneminden tanıştıkları, daha sonra atanan Mustafa Aydın’ın da Halkbank’da üst düzey görevdeyken yine Taşkesenoğlu ile birlikte olduğu iddiaları, şimdi adı yolsuzluklar ile anılan kişi tarafından Kardemir Yönetiminin ağırlığını oluşturulduğu iddiaları konuşulmaya başlandı.

TAŞKESENOĞLU’NUN TEHDİTLE KARDEMİR YÖNETİMİ OLUŞTURDUĞU İDDİALARI DA ARAŞTIRILMALI
SPK Eski Başkanı Taşkesenlioğlu’nun Kardemir’de büyük hissedarları tehdit ederek, Kardemir Yönetim Kurulunu oluşturduğu araştırılmalı.

Gerçekten o tarihte Kardemir’in büyük hissesini oluşturan bir ailenin temsilcisini makamına çağırarak 9 kişilik listeyi eline tutuşturup “bunları seçeceksiniz” tehdidinde bulundu mu?

İddialar doğruysa, Kardemir Yönetiminde bulunan bazı isimlerin Taşkesenoğlu ile geçmiş ilişkileri araştırılmalı.