Ekonomik sıkıntıların problem yaşattığı bugünlerde muhalif siyasetçilerin mekanı çarşı pazar oldu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, beraberinde Partisinin Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Kaderoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Ferai Ökmen ile Karabük'e bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın'la beraber ilk ziyaretlerine eğitim kurumlarından başlayan DEVA Partisi heyeti Şirinevler Salı Pazarında pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla görüştü. Ardından Şirinevler Ticaret Merkezinde esnaflarla bir süre sohbet eden heyet, burada vatandaşarın sorunlarını dinledi. Daha sonra Karabük'ün hiç dinmeyen kanayan yarası olan ve 1940'lı yıllardan kalan, mezberelik haline gelmiş kültür mirası sosyal tesislerde incelemelerde bulundu.

Daha sonra partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ergen, Karabük'ü çok yakından bildiğini dile getirdikten sonra en önemli gündem maddelerinin eğitim olduğunu söyledi. 

Ergen, "Ekonominin ham maddesi genç nüfus"

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, "Toplumsal hayatın ve ekonominin ham maddesi eskisi gibi petrol ya da altın değil. Bunun ham maddesi genç nüfus." dedi.

Bir ülkenin kalkınabilmesi için en önemli enstrümanın eğitim olduğunu, yeni neslin, yeni dünyanın farklı bir ekonomiyi, farklı bir toplumsal hayatı dikte ettiğini vurgulayan Ergen, "Toplumsal hayatın ve ekonominin ham maddesi eskisi gibi petrol ya da altın değil. Bunun ham maddesi genç nüfus. Genç nüfusu yüksek bir ülkeyiz. Bu nüfusu doğru bir eğitim sistemi ile buluşturamazsak ham maddemizi kaybedeceğiz." diye konuştu.

Parti olarak eğitim alanında yapacaklarını anlatan Ergen, yakın zamanda yüksek öğretim ve ilköğretim ile ilgili eylem planlarını, kadın ve eğitim çalışmalarını açıklayacaklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi