Zonguldak’ın AK Partili Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile ilgili Zonguldak Pusula Gazetesinden, muhabir Öznur Güneş’in yaptığı bir haber geçtiğimiz günlerde kamuya yansıdı.

Zonguldak limanındaki Kardemir’in uzun yıllardır kullandığı kömür depolarının kaldırılmasıyla ilgili muhabirin, “Kardemir’in kömür depolarının Karabüklü Bakan Mehmet Ali Şahin'in uhdesinde olduğu ve yerinden kaldırılamayacağı söylentilerine ne diyeceksiniz” şeklindeki sorusuna Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan “Orası kimsenin uhdesinde olan bir yer değil. Cumhurbaşkanımıza iletilip Cumhurbaşkanımıza talep ettikten sonra, Cumhurbaşkanımız talimat verdikten sonra, kimsenin esamesi okunmaz." Şeklinde cevap veriyor.

Siyasi Terbiyeden biraz uzak kalmış Sayın Ömer Selim Alan, aklı sıra Mehmet Ali Şahin üzerinden ince bir politika yapıyor ve siyasi rant düşünüyor olmalı ki bu soruya “Sayın Mehmet Ali Şahin’in bu kömür depoları ile ilgili bir açıklaması mı var? Sayın Şahin’in uhdesinde olduğunu neye dayanarak soruyorsunuz ki?” şekilde cevaplaması gerekmez mi?

Her memlekete nasip olmayan ve bazı illerden çıkmış siyaset önderler, toplum tarafından devlet adamı unvanını kazanmış kişiler vardır.

Mesela Zonguldak’ta bir Köksal Toptan, Kastamonu’da bir Murat Başesgioğlu ve Karabük’ümüzden de Sayın Mehmet Ali Şahin gibi isimler devletin birçok üst yönetim kademelerinde yer almışlardır.

Mehmet Ali Şahin için “esamesi okunmaz” anlamına gelen bir cümleyi sarf etmesi, Sayın Belediye Başkanı Alan’ın, kendi siyasi terbiye yoksunluğunu göstermiştir.

"Esamesi okunmaz" dediğiniz Sayın Şahin, sizi Zonguldak Belediye Başkanlığı makamına taşıyan AK Parti’nin kurucuları arasında yer almıştır.

Genel Başkan Yardımcılığını yapmış, Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunmuş bir devlet adamıdır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 40 yıllık yol arkadaşıdır.

Senin “esamesi okunmaz” dediğin Sayın Mehmet Ali Şahin, AK Parti’de Siyasi Erdem ve Etik Kurulunu kuran kişidir.

Bence o kuruldan biraz siyasi erdem ve etik dersleri almali sayın Alan.

Ömer Selim Alan, bu siyasi terbiye yoksunluğu ile yarın belki de Zonguldak’ın yetiştirdiği devlet adamı Köksal Toptan üzerinden de siyasi rant devşirmeye kalkarsa ve ona da siyasi terbiyesizlik sergilerse hiç şaşırmayalım.

Kaldı ki…

Bu arada, Sayın Alan’ın bilmesinde fayda var;

Sayın Mehmet Ali Şahin, Kardemir’in Zonguldak limanında kömür depolarının olduğunu bu haberden sonra öğrendi.