Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A.Serap Karaoğlu, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü (Basın Bayramı) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Basın özgürlüğünün tartışma konusu olduğunu belirten Karaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye'de sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli gündür. 1908 li yıllarda İstanbul’da çıkan gazeteler, Osmanlı Devleti'nde II. Meşrutiyet'in ilan edilmesi ile sansür memurlarını içeri sokmama ve gazetelerini sansüre yollamadan basma kararı vermişti. Ardından gazeteler basılmamış, Gazeteciler birçok eylemler ile Özgürlük mücadelesi vermişti.

Bu olayın yıldönümü, Türkiye Gazetecileri tarafından 1948 yılında alınan kararla Basın Bayramı olarak ilan edilmiş ardından da 1971’de "bayram" olmaktan çıkmış ve adı, "Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü" olarak değişmiştir.

Bugün halen Basın Özgürlüğü için kutlanan 24 Temmuz da Özgürlüğümüz tartışılsa da, Basın mensuplarına ve Medya Kurumlarının Özgür olabilmesi adına verilen desteklere de Dernek Yönetimi olarak teşekkürlerimizi sunar,

Bu bağlamda tüm üyelerimizin ve Meslektaşlarımızın Basın Bayramını Kutlarız."

Editör: Haber Merkezi