Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlığına açılan dava nedeniyle, mahkeme sendikanın tüm aidat gelir kayıtlarını, envanter defterinin ve tüm gelir kayıtları ile sendikaya ait tüm banka hesap kayıt dökümlerini istedi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlığına açılan 17 Milyon Liralık usulsüz gelir ve yolsuzluk davasından dolayı Ankara …… Mahkemesi bir müzekkere yazdı.

Sendika Genel Merkezine yazılan Müzekkerede; Sendikaya ait aidat kayıtları, yevmiye ve envanter defterleri, defteri kebir ve gelirlere ilişkin kayıt defterleri istendi.

Müzekkerede ayrıca, Sendikaya kayıtlı ve sendikaya ait tüm banka hesap kayıt dökümlerinin çıkartılarak iki haftalık kesin süre içinde istenilenlerin mahkemeye gönderilmesi istenildi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’un onayı ile yüksek miktarlarda paraların usulsüz harcandığı, yine muhasebe çalışanlarının banka hesaplarından başka hesaplara paralar aktarıldığı iddiaları da ayrıca savcılık incelemesi altına alınacağı belirtiliyor.

Yine 2018’de yapımına başlanan ve bir buçuk yılda bitirilen Ankara, Çukurambar’daki Genel Merkez binasının yapımı ile ilgili 6.5 Milyona anlaşılmasına rağmen, 23 Milyon Liranın üzerinde mal olmasıyla ilgili de savcılık incelemesine alınacağı ifade ediliyor.