Çalışan işçilerin tamamının turuncu baret kullandığı KARDEMİR A.Ş’de uzun yıllardır sendika yöneticileri ve temsilciler, mühendisler ile formenlerin taktıkları beyaz baret takıyorlardı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “İşçinin temsilcisi, işçinin taktığı bareti takmalıdır.” Diyerek, beyaz baretlerini çıkardılar ve işçilerin kullandığı turuncu baretlerini taktılar.

Bu sabah saatlerinde Baştemsilcilik binasında şube yöneticileri, baştemsilciler ve işyeri temsilcileri ile bir toplantı yapan Başkan Kenan Yılmaz, sendikacılar olarak baretlerin rengini değiştirme kararı aldılar.

“Uzun yıllardır mühendislerin ve formenlerin taktığı beyaz bareti takan bizler, üyelerimiz olan emekçi işçilerimizin taktığı turuncu renkte baretleri takmayı daha uygun bulduk.” Diyen Kenan Yılmaz, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“İşçinin temsilcisi olan bizlerin, işçilerimizden bir farkı yok. Mühendis ve formenlerin taktığı beyaz değil, emekçi üyelerimizin taktığı turuncu bareti takmamızı daha uygun gördük. İşçinin temsilcisi, işçinin baretini takar, işçinin iş tulumunu giyer. Bugünden itibaren şube başkanı olarak başta ben ve yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, tüm baştemsilcilerimiz ve iş yeri temsilcilerimiz turuncu baret kullanacaklar.”  

Editör: Haber Merkezi