iatik19.02.2013

 
Ülkemizin bilinmeze doğru hızla gittiği bugünlerde, yaşadığımız olayların yüzde onunu yıllar önce birileri söyleseydi “hadi ya” bu mümkün değil, derdik. Ne yazık ki hepsi bir bir gerçek oluyor.

Ordumuzun eski Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla hapiste.

Yıllarca teröre karşı savaşmış komutanlar terör örgütü üyeleriyle aynı suçlamalarla karşı karşıya, hatta eli kanlı terör örgütünün 2 numarası dahil (Şemdin Sakık) birçoğu gizli tanık sıfatıyla ifade vermekte ve onları suçlamaktalar.

Hak, hukuk adalet kavramları zedelenmiş.

Bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımız suç aleti sayılmakta. Ulusal bayram kutlamalarımızda bile taşımakta zorlanmaktayız.

Kürdüm demek demokratlık, Türk’üm demek ırkçılık sayılır olmuş.

Bu ülke için canlarını veren ulusal kahramanlarımızın tüm değerleri ayaklar altına alınırken, kurtuluş savaşında düşmanla işbirliği yapan vatan hainleri el üstünde tutulur olmuş.

Son olarak geldiğimiz noktada hazırlanmaya çalışılan anayasa taslağında değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan maddeler bile tümden değiştirilmeye çalışılmakta, geçmişimize ait ne varsa yok edilmektedir.

Osmanlının son zamanlarını andıran, gidişatı ve olayları itibarıyla tam bir tekerrür olan günümüzde, bu ülke yine Atatürk Devrimleri ve onun bağımsızlık ruhuyla kurtulacaktır, bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Geçen gün bu duygularla, mensubu olduğum CHP’nin Milletvekili Hüseyin Aygün’ün yaptığı çıkışlar ve söylediği sözlere tepkisiz kalınmasından duyduğum rahatsızlığı içeren bir yazı kaleme aldım. Sosyal medyada da paylaştığım bu yazıda, Atatürk İlke ve Devrimlerine, Vatanın bölünmez bütünlüğüne, Anayasanın ilk dört maddesine olan bağlılığımı bildiren bu yazıyla birlikte kaygılarımı da genel merkeze ilettim.

Daha sonra bir istifa dilekçesi yazarak yönetim kuruluna sundum. Memnuniyetle gördüm ki; tüm ekip arkadaşlarım da benimle birlikte aynı duyguları taşımakta ve aynı hassasiyeti göstermekteler. Yaptığımız görüşmelerde aynı duygularımızın ve kaygılarımızın genel merkeze iletilmesine, benzeri bir olayda gereğinin yapılmaması halinde ortak bir tepki verilmesi kararını aldık. Yurt içinde dalga dalga yayılan bu hassasiyet ülkemizin her tarafından aynı tepkiler verilmesine ve PM’de tartışılmasına ve son olarak ta gurup toplantısında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi Atatürk ilke ve Devrimlerine, altı ok ile simgelenen tüm değerlerin partimizin kırmızı çizgileri ve ortak değerleri olduğunu beyan eden konuşmasıyla giderilmiştir.

Safranbolu CHP ilçe örgütü dimdik ayakta ve tüm kurumlarıyla olası bir anayasa referandumuna, yerel ve genel seçimlere hazırdır.

Ülkemizi içinde bulunduğu bu kaos ortamından yine Atatürk İlkeleri ve onun devrimci ruhu kurtaracaktır.

Benim bu yazımdan istifade etmek isteyen, durumdan vazife çıkaran bazı siyasi oportünistler, bu birliğimizi ve dirliğimizi bozarak, ulusal duygulardan yoksun tamamen şahsi ikballeri doğrultusunda bir provokasyona girerek, kendilerine siyasi bir çıkar  sağlayabilmek adına sosyal ve görsel medyada aleyhimize yazılar yazmakta ve iftiralar atmaktadırlar.

Siyasetten beklediğim bir mevki makam ve ikbal yoktur. Ülkemizin düştüğü bu çıkmaz durumdan kurtulabilmesi, halkımızın daha çağdaş ve müreffeh yaşaması tek idealimdir. Faydalı olamadığımı anladığım ilk fırsatta görevi daha iyi yapacak arkadaşlarıma bırakmak benim için bir onurdur.

Bugüne kadar siyasetten geçimini sağlamış ve halen daha her fırsatta bulduğu her makama aday olanlar, alnı terlememiş sözde kanaat önderlerinin, babadan kalma servetlerle yaşamını sürdürenler ve partimizi kendi şahsi ticari mülkleri, işletmeleri gibi görenlerin beni anlayabilmelerine imkan yoktur.

Gençlere yepyeni, yıpranmamış yüzlere fırsat vermek ve partimizin ufkunu açmak yerine, halen daha taşra politikalarıyla, ayak oyunlarıyla partiyi zayıflatmak isteyenleri tarihin şaşmaz terazisine ve halkımızın engin değerlendirme yargısına bırakıyor, önümüze gelmesi olası (bölünme) anayasa referandumu başta olmak üzere, yerel ve genel seçimlerde halkımızın yanımızda olacağına olan inancımızla, tüm  yurtseverlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Editör: Haber Merkezi