Karabük’ün Yenice ilçesini doğal gazın getirilmesi için geçtiğimiz hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) onay çıkmıştı. Şimdi tüm gözler Yenice’ye doğal gazı getirecek olan KARGAZ şirketine çevrildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan 24’ncü dönem TBMM Meclis Başkanı, 26’ncı dönem Karabük Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Mehmet Ali Şahin İlçede doğalgaz dağıtım borularının döşenmesi için KARGAZ’ın bağlı olduğu Çorum Gaz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ile görüştüğünü belirtti.

Ahlatcı ile en kısa süre içerisinde Yenice’de çalışmaların başlaması için görüşen Şahin Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’ya özel açıklamalarda bulundu.

“Doğal gazın milletimizin her an gündeminde olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Üstelik Karadeniz doğal gazının da Karabük’e özellikle Yenice’ye yakın bir bölgede Filyos’ta toplanarak Türkiye’ye, evlere dağıtılacak olması da bu konuda ki sevincimizi arttırıyor.

O zaman Karabük milletvekiliydim Karabük merkezin dışında ilk doğal gazı biz takip ederek ilk Eskipazar’ımıza kazandırmıştık nüfus itibariyle Eskipazar’dan sonra gelen ilçe yeniceydi. Artık sıranın yeniceye geldiğini az önce sizde ifade ettiniz bir yenice ziyaretimizde Yenicelilerle paylaşmıştık ancak tabi yenicemizin doğal yapısı buraya doğal gaz getirilmesi konusunda bana Kargaz yetkilileri söylemişti ama biz her zorluğu aşmasını bilen bir siyasi iktidarız. Doğrusu bu konuyu takip ettik ben son seçimlerde biliyorsunuz Karabük’ten milletvekili adayı olmadım iki arkadaşımız Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Beyler bu konuyu takip ettiler. İl Başkanımız İsmail Bey’de il başkanları toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz etmiş. Sayın Cumhurbaşkanımızda talimat vermişler. Deminde ifade ettiğim gibi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından da Kargaz’ın genişleme programı içerisine alındı.

Bugün Ahmet Ahlatcı Beyle görüştüm. Kendisi Kargaz’ın da bağlı olduğu büyük şirketin başındadır. Kendisi “Bu konuyu biliyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları var sizde bu konuyu öteden beri takip ediyorsunuz inşallah bir yıl içerisinde bir gecikme olmazsa doğal gazı Yenicemize kazandıracağız.” ifadesini kullandı.

4 yıl önce milletvekilliğimi noktalamıştım tabi ama bir Karabüklü olarak Karabük her türlü sorunuyla ilgileniyorum ama asıl sorumlu milletvekili arkadaşlarımızdadır. Onlarda takip ettiler Niyazi Beyde, Cumhur Beyde, İl başkanımızda takip etti ve aynı zamanda Ramazan ayı içerisinde Yenice belediye meclisi de Yenice Belediye Başkanı arkadaşımızın da öncülüğünde doğal gazın Yenice’ye kazandırılması konusunda karar çıkarttı. Artık bundan sonra yapılması gereken şey işin gerçekleşmesi için kazmanın biran önce vurulmasıdır. Şimdi bunu bekliyoruz ciddiyetle takip edeceğiz.

Ahmet Ahlatcı Bey bir söz vermişse yerine getirir. Eskipazar içinde bir söz vermişti “evet yapacağız” dedi ve yaptı. İnanıyorum ki bu sözünü de yerine getirecek. Bu sene kazma vurulacak sözünü Ahmet Beyin kendi beyanına dayanarak söylüyorum bunu ama yine de hatırlatmak lazım, takip etmek lazım.

Öncelikle milletvekili arkadaşlarımızın takip etmesi lazım. Hatta öncelikle Yenice’nin yerel yöneticilerinin bu işi ciddiyetle takip etmesi lazım. Belediye başkanı arkadaşım Zeki Beyin bu işi takip etmesi lazım. Yeniceliler bu işi çok arzu ediyorlar. Belediye olarak biz üzerimize ne düşerse yapıyoruz, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz diye Kargaz’a güvence vermeleri lazım, onları teşvik etmeleri yani özendirmeleri lazım. İnşallah bu birlikte yapıldığı takdirde Yenice kısa sürede doğal gaza kavuşur diye düşünüyorum.”