Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2019 yılının 29 Kasım tarihinde KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi, Safranbolu ile Yenice Devlet Hastanesi, Karabük Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğü çalışanlarını kapsayan promosyon anlaşması yapmıştı.

Yaklaşık üç yıl önce yapılan ve kişi başına tek seferde ödenmek üzere 6 Bin 875 Lira tutan promosyon anlaşması 5 yıllığına yapılmıştı.

2024’ün Kasım ayı sonunda bitecek olan 5 yıllık promosyon anlaşmasına şimdi sağlık sendikalarından ve çalışanlarından itiraz var.

EMEKLİYE 7 BİN 500, ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞANLARINA 25 BİN LİRA PROMOSYON
Bankaların emeklilere uyguladığı kampanyalar çerçevesinde 3 yıllığına 7 Bin 500 lira promosyon parası vermesi, şimdi sağlık çalışanların aldığı parayı komik duruma düşürdü.

Hele ki son olarak Adalet Bakanlığı’nın tüm yurt genelindeki tüm çalışanlarına 3 yıllığına kişi başına tek seferde ödenmek üzere 25 Bin Lira promosyon anlaşması yapılınca, başta sağlık çalışanları enflasyon artışına göre 2019 Kasım ayı sonunda aldıkları paranın çok komik bir rakam olduğunu öne sürüyorlar.

BANKALARDAN GÜNCELLEME YAPILMASI İSTENİYOR
Sağlık sektöründeki sendikalar ve sağlık çalışanları, 2019 Kasım ayı sonunda 5 yıllık yapılan promosyon anlaşmasının ya üç yıllığına düşürülmesini ya da ücretin yeniden güncellenmesini istiyorlar.

Bu talepler karşısında daha önceden anlaşmalı bankalara getirilen tekliflerin ret edildiğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yeni çalışmaların yapılacağını ve bankalar ile tekrar görüşmeler olacağını ifade ediyorlar.  

PROMOSYON KARMAŞASI TÜM KAMU ÇALIŞANLARINDA BAŞ GÖSTERDİ
Özellikle 2020 yılı öncesi, 3 yıl ve üzeri banka promosyon anlaşması yapan birçok kamu kurum çalışanları, son bir yıldır yaşanan yüksek enflasyon artışından sonra promosyon ücretlerinde yeniden düzenleme yapılmasını istiyor.

Bankaların olumsuz baktığı promosyon ücret revizyonu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından bir düzenleme yapılması kamu çalışanları tarafından dört gözle bekleniyor.