Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle sessizliğe bürünen Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki ilçesi Safranbolu ile tarihi yapıtları turizmde eski günlerini arıyor. 

"Dünyanın en iyi korunan 20 kenti" arasında gösterilen "açık hava müzesi" konumundaki Safranbolu, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra genellikle 3 katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel evleriyle dikkati çekiyor. 

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin yılbaşı tatili için tercih ettiği tarihi ilçe, bu yıl kısıtlama nedeniyle tarihinin en sakin yılbaşı tatilini geçirdi.

Kovid-19 nedeniyle birçok dükkan, otel ve konakların kapalı olduğu tarihi ilçenin sokaklarında sessizlik hakim oldu.

Yılda 1 milyon 300 bin turisti ağırlayan Safranbolu, yeniden eski günlerine dönmeyi bekliyor.

Safranbolu Türkiye'nin En Gözde Kültür Turizmi Noktalarından Birisi

Karabük Valisi Fuat Gürel, AA muhabirine, Safranbolu'nun Türkiye'nin en gözde kültür turizmi noktalarından biri olduğunu söyledi.

Safranbolu halkının Kovid-19 tedbirlerine büyük oranda riayet ettiğini belirten Gürel, kurallara uyan bütün Safranbolu halkına teşekkür etti.

Gürel, geçen yıl tarihi ilçeye gelen turist sayısında önceki yıllara oranla bürük bir kaybın yaşandığını ifade ederek, 2019 yılında 318 bin olan konaklama sayısının geçen yıl 90 binlere kadar düştüğünü anlattı.

Safranbolu'nun 1994 yılında UNESCO Kültür Mirası Listesine dahil edilmesi ile dünyanın her yerinden misafirleri çekmeye başladığını dile getiren Gürel, "Safranbolu bütüncül korunan bir şehir. Aynı zamanda yaşayan bir şehir ve inşallah bu şekilde yaşamaya da devam edecektir." dedi.

Gürel, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle tarihi ilçenin yılbaşını sessiz ve sakin geçirdiğini vurgulayarak, pandemi sonrası bütün misafirleri Safranbolu'nun güzelliklerini görmeye davet etti. 

Editör: Haber Merkezi