Safranbolu Belediyesi şehir mezarlığında kaçak kazı yapılarak define arandığı iddiası, polisi ve Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünü alarma geçirdi.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz ay Safranbolu Belediyesi mezar kazım ve cenaze defin işleri ile ilgili ihale yapmış ve ihaleyi Kastamonu’dan bir firma almıştı.

Daha ilk gününde cenaze definleri için kazılan mezarların standartlar dışı olduğundan, vatandaşların yoğun şikayeti olmuş ve Safranbolu Belediyesi ihaleyi alan firmanın sözleşmesini fesih etmişti.

İhaleyi alan ve sözleşmesi fesih edilen firmanın Babasultan mahallesinde bulunan Safranbolu şehir mezarlığına bir konteynır koyduğu ve konteynırın konulduğu yerin etrafında geniş kapsamlı kazılar yapıldığı iddia edildi.

Bir ihbar sonucu dün akşam Polisin yaptığı inceleme sonucu mezarlıkta farklı bir kazı yapıldığı ve yapılan kazının olduğu yerlerin kumla kapatıldığı görüldü. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü ise inceleme yapmak için kazı yapılan şehir mezarlığında geniş kapsamlı inceleme kazısına başladı.

Polisin güvenlik çemberine aldığı kazı yapılan yerde, yerin altına doğru bir merdiven bulunduğu söylenilirken, yine kazı yapılan yerde tarihi eser veya buna benzer bulgulara da rastlandığı konuşuluyor.

Mezar kazma ve cenaze defin işlerini alan ve bir hafta içinde sözleşmesi fesih edilen Kastamonulu firmanın ise sırf burada kaçak define arama kazısı yapmak amacıyla bu ihaleyi aldığı öne sürülürken, Safranbolu Belediye Başkanlığının ise tüm bu olaylardan haberi olup olmadığı ayrı bir merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi