22 Yıldır Başkanlığını Muammer Dumaner’in yaptığı Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası, yönetim kurulu içindeki anlaşmazlıklardan dolayı olağan üstü kongre kararı aldı.

Pandemi nedeniyle uzun süre başkanlık görevinden uzak kalan Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Muammer Dumaner, yerine vekaleten yönetim kurulundan Mehmet Kavuşturucu’yu koymuştu.

Mehmet Kavuşturucu’nun vekaleten oda başkanlığı yaptığı süreçte, Muammer Dumaner ile birçok konularda girdikleri anlaşmazlıklar odayı kongre sürecine sürükledi.

SEMRA UZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 4 Mayıs tarihinde yapılması planlanan kongresinde, Safranbolu’nun sevilen esnaflarından, Anne Eli Lokantasının sahibi Semra Uz adaylığını açıkladı.

22 Yıldır odanın başkanlığını aralıksız sürdüren Muammer Dumaner ise yeniden başkanlığa talip olduğunu belirtiyor.

SEMRA UZ “KADROLU BAŞKANLIĞA DEĞİL, HİZMETE TALİBİM”

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Semra Uz, Safranbolu esnafının içinde bulunduğu zor duruma dikkati çekerek “Esnafımız pandemi nedeniyle zor günler yaşıyor. Bağlı bulunduğu Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çeyrek asırlık başkanı ise içinde bulunduğumuz sıkıntıların çözümü için hiçbir çalışma ve çaba göstermiyor. Bende Safranbolu’da yıllardır esnaflık yapıyorum ve tüm esnaflarımızı daha iyi anlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Mevcut Başkan Muammer Dumaner’in çeyrek asra yakındır oda başkanlığı koltuğunu meşgul ettiğini belirten Semra Uz “Önemli olan kaç yıldır oda başkanlığı yapmak değil. Önemli olan esnafın seçtiği oda başkanlığı makamında yine esnaf için ne gibi hizmetler yapıldığıdır. Safranbolu Esnaf Odası Başkanlığını kadrolu iş olmaktan çıkarmaya geldim. Esnafın sıkıntılarını çözmek için gecemi gündüzüme katmak için yola çıktım.

Kendi yönetimi ile, diğer odalarla, Birlik ile kavga ederek, enerjimi sonu bulmayan kavgalara harcamayacağım. Safranbolu Esnafı da bağlı olduğu odada uzun yıllardır esnaf için değil, kendi çıkarları için uğraşı olduğunu biliyor ve bu değişimin şart olduğunu görüyor.” Diye konuştu.

Uz açıklamalarında son olarak “1 yılı geçkin bir süredir hepimiz pandemi ile savaşıyoruz. En çok etkilenen kitle de biziz. İnşallah bunu da aşacağız. Bir kardeşiniz olarak sizi en iyi ben anlıyor ve desteklerinizle yanınızda olmak istiyorum. Esnaf Odamızı daha aktif hale getirebilmek, hizmet etmek istiyorum. Bu düşünce ile bir yola çıktım Allah’ım utandırmasın diyorum.” Dedi.

ESNAF MUAMMER DUMANER’E TEPKİLİ

Yaklaşık Bin 700 üyesi bulunan Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 22 yıllık başkanı Muammer Dumaner’in artık kenara çekilmesini bilmesi gerektiği görüşünü taşıyan çoğunluk “son yıllarda Sayın Dumaner esnafın sorunlarını unuttu ve kendi çıkarları için kavgalara ve mücadelelere girdi. Bizi düşündüğü yok. Artık bu kadar yeter, daha fazla zorlamaması lazım.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.    

  

Editör: Haber Merkezi